24 Ιουλίου 2013

Τα σχέδια αντεπίθεσης του Σαμαρά

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/samaras27.jpg
Antinews.gr/Δεν νομίζω ότι δύναται σώφρων Έλληνας Πολίτης να μιλήσει σήμερα για σχέδια αντεπίθεσης του Έλληνα Πρωθυπουργού ειδικά εναντίον πολιτικών αντιπάλων .Τουλάχιστον διαβάζοντας το ανωτέρω κείμενο δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο.
 Απο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και απο τα όσα  δύναμαι να διαβάσω πίσω απο τις γραμμές των δημοσιευμάτων στόχος του Πρωθυπουργού και της Ηγετικής ομάδας η οποία και τον πλαισιώνει αναφορικά με το εσωτερικό είναι ανατροπή της καχεκτικότητας του πολιτικού μας συστήματος, η εξάλειψη των  παθογενείων της κοινωνίας μας και ο υπερκερασμός της διττής κρίσης χρέους- ως αποτέλεσμα του επίπλαστου μοντέλου ανάπτυξης απο το 1947 και ένθεν-  με τα όσα  έχει αυτό παράγει διαχρονικά  για την Ελλάδα

Στο εξωτερικό είναι η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, η αποκατάσταση της πιστωτικής φερεγγυότητας της χώρας μας , η εκμετάλλευση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γεωπολιτική μας θέση και η αναβάθμιση του στρατηγικού βάθους .

Πολιτικό αντίπαλο η Κυβέρνηση ως σχήμα συνεργασίας δεν έχει. Πολιτικός της αντίπαλος είναι η απαξίωση της κοινωνίας, η περιθωριοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων  και ο εγκλωβισμός κοινωνικών στρωμάτων  στα πολιτικά άκρα.    

Οι Γερμανικές εκλογές και ότι αυτές θα σημάνουν για την ηγεμονική στρατηγική της Γερμανίας επί της Ε.Ε., η επικείμενη επίσκεψη του Κου Σαμαρά στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Νότο και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ,Αίγυπτο,Παλαιστίνη και Ισραήλ, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε., η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., η επιστροφή στις αγορές συνθέτουν το σκηνικό των επόμενων μηνών και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούν άπαντες.

Τα όσα θετικά παραχθούν με μια απλή κεφαλαιοποίηση κα ισε συνδυασμό με κινήσεις που θα της διασφαλίζουν το Ηθικό Πλεονέκτημα και θα της εξασφαλίζουν την Ηγεμονία επι ευρύτερων κοινωνικών ομάδων αποτελούν και την ανάσχεση σην Μιζέρια και σε όσους την υπηρετούν , την εξυπηρετούν και τρέφονται απο δαύτην.

Η Κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι να αντιπαραθέσει το έργο της απέναντι σε ότι ταλάνιζε την Ελληνική Κοινωνία, να δώσει Ελπίδα στον Ελληνικό λαό ότι τίθενται οι βάσεις για μια πορεία ανάταξης της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα.Το δίλημμα δεν είναι Σαμαράς-Τσίπρας,Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο.Το διακύβευμα είναι η εκπλήρωση της Ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού  και μπροστά σε αυτό δεν υφίσταται κανένα δίλημμα

Καταλαβαίνω πως ο πολιτικός κορμός της Ν.Δ. έχει ανάγκη από ενέσεις ψυχολογικής ανάτασης όμως οι ενέσεις απλά μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων. Η Εσωστρέφεια δεν αποτέλεσε ποτέ ασφαλή οδό εξόδου από την κρίση.Η Κρίση εμπιστοσύνης της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι (και)στην Ν.Δ. θα ξεπεραστεί πρώτον από την ποιότητα και ποσότητα του κυβερνητικού έργου, από την συνέπεια και συνέχεια λόγου και δράσης στον χώρο και τον χρόνο  και από την ποιότητα του πολιτικού λόγου που θα εκφέρει.