28 Απριλίου 2013

Ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Σκοπίων


Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ συναντήθηκε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στην Αριζόνα, όπου βρέθηκαν σε συνέδριο που διοργανώνει ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ανέφεραν σκοπιανές πηγές. Ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε ακόμα τη συνάντηση. Αντίθετα, δημοσιοποίησε επίσημα τη συνάντηση του κ. Μπάϊντεν με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Το Sedona Forum είναι δημιούργημα του Αμερικανού γερουσιαστή και διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις στη γενέτειρά του, Αριζόνα. Εκεί συγκεντρώνονται συχνά πολιτικοί, επιχειρηματίες και καθηγητές πανεπιστημίων, οι οποίοι τοποθετούνται για πολιτικά και οικονομικά θέματα.
“Ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τους “δαίμονες”, δήλωσε ο Αμερικανός αντιοπρόεδρος, “είναι μόνο αν ειλικρινά αναγνωρίσουμε τι είχε συμβεί. Έχουμε εργαστεί σκληρά στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο. Εγώ και ο γερουσιαστής McCain είμασταν  από τις ισχυρότερες φωνές και καλέσαμε να αναλάβει το Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου. Κάθε έθνος πρέπει να αποδεχθεί ό, τι διέπραξαν οι εκπρόσωποί του (σε περίοδο πολέμου). Το καλύτερο πράγμα που έκανε και η Γερμανία ήταν το Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου. Εχει γίνει μια μεγάλη και καλύτερη Δημοκρατία. Επιμένουμε το ίδιο να γίνει και στα Βαλκάνια », δήλωσε ο Μπάιντεν στην ομιλία του στο Φόρουμ.