25 Απριλίου 2013

Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός «χάκαρε» το Associated Press

Η ομάδα «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός» ανέλαβε την ευθύνη για το «χάκινγκ» στον λογαριασμό του Associated Press στο twitter την Τρίτη, όπου αναρτήθηκε ψευδή είδηση για επίθεση στον Λευκό Οίκο. Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό. Ειδικότερα, το ψευδές tweet ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει τραυματιστεί.
Αν και εκπρόσωποι του ειδησεογραφικού πρακτορείου και  του Λευκού Οίκου διέψευσαν αμέσως την είδηση, κάνοντας γνωστό ότι πρόκειται για επίθεση χάκερ, οι αμερικανικές αγορές επηρεάστηκαν αμέσως, με τον δείκτη Dow Jones να πέφτει κατά 170 μονάδες.
Η ομάδα «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός», η οποία υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, ανακοίνωσε στο twitter ότι εκείνη ευθύνεται για το «χάκινγκ» στο Associated Press.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναλάβει το παρελθόν την ευθύνη για παρόμοιες «επιθέσεις» σε λογαριασμούς στο twitter των BBC, CBS και Reuters. Η εκπρόσωπος του FBI, Τζένι Σίρερ, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την υπόθεση, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=359783