Όσοι εγκλωβίστηκαν εκεί επιθυμούν να φτάσουν στη Βρετανία, αλλά βρίσκουν πόρτες κλειστές. Με τη μετανάστευση να έχει γίνει η νούμερο ανησυχία πολλών Βρετανών, η Κυβέρνηση της χώρας δεν δίνει σχεδόν σε κανένα άδεια για να εισέλθει στη χώρα. Ούτε καν σε μικρά παιδιά που ζουν στον καταυλισμό χωρίς τους γονείς τους και που έχουν συγγενείς πρόθυμους να τα φιλοξενήσουν.

Ύστερα από πολλές αντιδράσεις και από μεγάλη πίεση, κάποια από αυτά τα παιδιά θα γίνουν δεκτά τις προσεχείς ημέρες, στο πλαίσιο διαδικασιών για την επανένωσή τους με τις οικογένειές τους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σχέδια για μαζικότερη εισδοχή ανήλικων προσφύγων από τη «ζούγκλα» του Καλαί, την οποία οι γαλλικές Αρχές προτίθενται για διαλύσουν. Τι θα απογίνουν όλα αυτά τα παιδιά, κανείς δεν ξέρει. Λονδίνο και Παρίσι διαφωνούν και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Φυσικά, αν αντί για μικρούς πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο για δισεκατομμυριούχους Ρώσους ολιγάρχες ή για πάμπλουτους Κινέζους επενδυτές, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα ή διαφωνία ποιος θα τους δεχτεί, όλοι θα άνοιγαν τις πόρτες διάπλατα. Οι γαλλικές Αρχές άρχισαν να καταγράφουν ποιοι από τους ανήλικους θεωρούνται μετανάστες και ποιοι πρόσφυγες. Το θέμα είναι οποιαδήποτε ταμπέλα και να τους βάλει κανείς είναι παιδιά που ζουν μόνα τους. Και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζει κανείς.