23 Αυγούστου 2016

Ο Ερντογάν μιλάει για το μακελειό στο Γκαζιαντέπ και ο γιος του γελά

http://img7.mynet.com/hbr/2016/08/22/035448454/-qdugun-g-o8-640x360.jpgΜπορεί το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας να θρηνεί 54 νεκρούς από επίθεση καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος αφού πρώτα είχε φροντίσει να «μπερδευτεί» ανάμεσα στους καλεσμένους νεόνυμφων, όμως, η τραγωδία δεν ήταν ικανή να «σβήσει» το χαμόγελο από τα χείλη του Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Τούρκου προέδρου.Τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο κάνει το γύρο του Διαδικτύου απεικονίζοντας τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναφέρεται στην επίθεση του παιδιού-βομβιστή, όπως είπε, και να μιλάει για τα θύματα που άφησε πίσω του ο δράστης. Η παραφωνία στην εικόνα, ωστόσο, προέρχεται από τον ίδιο τον γιο του, ο οποίος σε μικρή απόσταση από τον πατέρα του καταγράφεται να συνομιλεί με έναν άνδρα και να ξεσπάει σε γέλια.
Η ευθυμία του παρά την τρομοκρατική επίθεση στο ματωμένο γάμο, προκάλεσε ποικίλα σχόλια ανάμεσα στους χρήστες του Twitter που με αναρτήσεις τους διερωτώνται τι αστείο βρίσκει ο Μπιλάλ Ερντογάν και ξεσπάσει σε γέλια.

«Πού είναι το αστείο;», «Ενώ ο Ερντογάν μιλάει για το Γκαζιαντέπ, ο γιος του Μπιλάλ γελάει», «Ο Ερντογάν μιλάει για το μακελειό και ο Μπιλάλ γελάει», είναι μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του διαδικτυακού τόπου, μέσω του οποίου ζητούν από τον Μπιλάλ Ερντογάν, για τον οποίο διενεργείται έρευνα από τις ιταλικές αρχές για υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων, να απολογηθεί.

Την ίδια στιγμή, νέες λεπτομέρειες προκύπτουν σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση της 20ης Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, από τα υπολείμματα του γιλέκου με τα εκρηκτικά που φορούσε ο ανήλικος, του οποίου η ηλικία σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο κυμαίνεται μεταξύ 12 και 14 ετών, προκύπτει ότι ο ίδιος μηχανισμός έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον ίδιο τύπο εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο «χτύπημα» της 10ης Οκτωβρίου του 2015 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, καθώς και σε εκείνο στο Σουρούτς, προκαλώντας συνολικά το θάνατο σε 142 ανθρώπους.

Λέγεται δε, ότι οι τρομοκράτες ενίσχυσαν τα εκρηκτικά με μεταλλικούς βόλους, ώστε να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε δύο ανθρώπους να φεύγουν από το σημείο λίγη ώρα από την επίθεση, με τους ειδικούς να διενεργούν έρευνα αν πρόκειται για συνεργούς του τρομοκράτη. Αναλυτικότερα, ερευνάται αν οι δύο άγνωστοι μετέφεραν τον ανήλικο στο σημείο και έφυγαν μόλις ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Η τουρκική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται ο τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους, Ντενίζ Μπουγιουκτσελεμπί, ο οποίος φέρεται να δίνει εντολές για «χτυπήματα» στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Μάλιστα, ο άνδρας λέγεται πως αντικατέστησε τον «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους, Γιουνούς Ντουρμάζ, ο οποίος ανατινάχθηκε τον περασμένο Μάιο.

Μετά το θάνατό του, η αστυνομία εντόπισε σημειώσεις, στις οποίες ο τρομοκράτης σχεδίαζε επιθέσεις σε γάμους.

«Υπάρχουν γάμοι που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες. Αν εγκρίνετε θα αναλάβουμε δράση», είχε γράψει ο Ντουρμάζ, σύμφωνα με την Cumhuriyet.Λίγες ώρες αργότερα, πάντως και παρότι ο Ερντογάν είχε κάνει λόγο για ανήλικο καμικάζι, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε νεότερες δηλώσεις του υποστήριξε ότι ακόμα δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το μακελειό, ούτε έχει καταστεί ακόμα δυνατό να ταυτοποιηθεί ο δράστης, για τον οποίο δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για παιδί ή ενήλικα.

Πηγή: http://politis.com.cy/article/o-erntogan-milai-gia-to-makelio-sto-gkaziantep-ke-o-gios-tou-gela