23 Αυγούστου 2016

Ποιοι είναι οι πραξικοπηματίες του ενός δολαρίου;

article-2423315-1be0689b000005dc-539_634x2571469619363
Όταν η γνωστή ΜΙΤ -η εθνική οργάνωση πληροφοριών της Τουρκίας- ανακάλυψε χαρτονομίσματα  του ενός δολαρίου στην κατοχή υψηλόβαθμων αξιωματικών, αλλά και στρατιωτών, σε σπίτια αστυνομικών, δικαστικών και επιχειρηματιών, ανέπτυξε τη θεωρία της συνωμοσίας του ενός δολαρίου, με το αμερικανικό χαρτονόμισμα να αποτελεί τον μυστικό κώδικα επικοινωνίας των εμπλεκομένων στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.Όλοι όσοι βρέθηκαν με χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου συνδέονταν ή οι πράκτορες της ΜΙΤ τους συνέδεσαν με το κίνημα του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και την οργάνωση FETO, την οποία η τουρκική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική.


Τα χαρτονομίσματα ήταν ένας τρόπος αναγνώρισης και συνεννόησης μεταξύ των μελών της μυστικοπαθούς ομάδας ενώ οι αύξοντες αριθμοί τους πιστεύεται ότι περιείχαν κωδικοποιημένα μηνύματα.
Ο σειριακός αριθμός έχει σημασία. Σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένας σειριακός αριθμός που αρχίζει με το γράμμα F υποδηλώνει ότι ο κάτοχος του είναι κορυφαίος ηγέτης στην οργάνωση του Γκιουλέν, ενώ το C ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο και το J είναι για τα απλά τακτικά μέλη.
Turkey Coup Dollar Bills
Στις 9 Αυγούστου σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι Τούρκοι είχαν ανταλλάξει 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 ημέρες, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον πατριωτισμό τους.
Turkey Coup Dollar Bills_5599072_ver1.0_640_360
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάκ δήλωσε ότι «το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου είχε αναμφίβολα κάποια σημαντική λειτουργία στο πλαίσιο της Feto» ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ ορκίστηκε να νικήσει «τους ξεφτιλισμένους που πωλούν τις ψυχές τους για ένα δολάριο».
Η προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης και η δαιμονοποίηση του δολαρίου γρήγορα έπιασαν τόπο και δεκάδες καταστηματάρχες στην Κωνσταντινούπολη, για παράδειγμα, έριξαν χαρτονομίσματα του ενός $ δολαρίου στα λύματα, με τη δέσμευση να μην ξαναπιάσουν δολάρια στα χέρια τους.
Ακόμα και στους γάμους, όπου συνηθίζεται να λούζουν με δολάρια τη νύφη και τον γαμπρό, καθώς και τους μουσικούς που διασκεδάζουν τους καλεσμένους μετά τις 15 Ιουλίου και την ανακάλυψη της ΜΙΤ έχουν αντικατασταθεί από χαρτονομίσματα της τουρκικής λίρας.
Όπως γράφουν τα τουρκικά έντυπα «οι γάμοι διανύουν πλέον την εποχή της λίρας».
n_72122_1
Ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση για τον καθιερωμένο ψεκασμός σε γάμους με το μικρότερο τουρκικό χαρτονόμισμα να είναι αυτό των 5 λιρών ενώ το 1 δολάριο ισούται με 3 λίρες έχει ανοίξει μια νέα αγορά πλαστών χαρτονομισμάτων, ειδικά για γάμους και γλέντια με τους μουσικούς να καταγγέλλουν ότι δεν πληρώνονται πλέον.Μια ομάδα μουσικών, μάλιστα, που έπαιζε σε κάποιο γάμο εξοργίστηκε τόσο πολύ που συγκέντρωσε όλα τα πλαστά χαρτονομίσματα με υποτιθέμενη ονομαστική αξία 5.000 λιρών και τα έκαψε μπροστά στους αποσβολωμένους καλεσμένους.http://insideoutborders.com/2016/08/23/who-are-the-coup-leaders-of-a-dollar/