23 Αυγούστου 2016

Συρία: Δολοφόνησαν τον διοικητή των δυνάμεων για την απελευθέρωση της Τζαραπλούς

http://i2.wp.com/www.presspublica.gr/wp-content/uploads/2016/08/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%A4%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%82.jpg?resize=594%2C441Μια νέα εξέλιξη στη μάχη ισλαμιστών ανταρτών, Κούρδων μαχητών, ισλαμιστών του ISIS, συμφερόντων και πρακτόρων που διεξάγεται στη Β. Συρία, δημιουργεί νέα δεδομένα. Οπως έγινε γνωστό, ο Abdel Sattar al-Jader, διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για την απελευθέρωση της πόλης του Τζαραμπλούς, στις οποίες ηγούνται οι Κούρδοι, δολοφονήθηκε σε κοντινή περιοχή.
Ο Κούρδος διοικητής πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να έχουν συλληφθεί οι δολοφόνοι και να ανήκουν σε  Μυστική υπηρεσία γειτονικής χώρας.

Η Τουρκία ενδιαφέρεται σφόδρα για την απελευθέρωση του Τζαραμπλούς και για να μην πέσει στα χέρια των Κούρδων, συγκεντρώνει και ετοιμάζeι μέσα στο έδαφός τους Iσλαμιστές αντάρτες για την κατάληψη της πόλης από τον ISIS πριν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.http://www.presspublica.gr