11 Ιουλίου 2016

Στα χέρια του ΡΚΚ Τούρκοι στρατιώτες Καμία αντίδραση από την Άγκυρα μέχρι στιγμής Του Νίκου Στέλγια

http://odatv.com/images/2016_07/2016_07_08/pkknin-esir-aldigi-turk-askerlerinin-goruntuleri-yayimlandi-0807161200_m2.jpg
Με αφορμή το μπαϊράμι του Ραμαζανιού, η ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος δίνει στην δημοσιότητα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο με τρεις φαντάρους που έχουν «συλλάβει» οι Κούρδοι αντάρτες.Πρόκειται για τους στρατιώτες Αντίλ Καμπακλί, Μουσλούμ Αλτίντας και Ασίμ Σουλεϊμάν Σουνγκούρ. Με μικρά βίντεο, οι τρεις στρατιώτες απευθύνονται στις οικογένειες τους και διαβεβαιώνουν την κοινή γνώμη ότι η κατάσταση υγείας του είναι καλή. Ακόμη, ζητούν από τους συγγενείς τους να πιέσουν την τουρκική πλευρά για να εντατικοποιήσει την προσπάθεια της για την απελευθέρωση τους.
Η σχετική είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, των κουρδικών μέσων ενημέρωσης και των αντιπολιτευόμενων μέσων της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έχει αντιδράσει επισήμως στην νέα κίνηση της κουρδικής πλευράς. Στο παρελθόν, το κουρδικό κίνημα είχε θέσει υπό «κράτηση» μέλη των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίοι στην συνέχεια απελευθερώθηκαν με την διαμεσολάβηση των Κούρδων πολιτικών και των διάφορων μη κυβερνητικών οργανώσεων.
 http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=243737