22 Ιουλίου 2016

Κυρίε Μετέ ζείτε στην Ελλάδα όπου δεν έχουμε Ερντογάν!Κάποιος να του το θυμίσει


mete-erdogan-athens-660x330Κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ,ότι ζει στην Ελλάδα.Όπου υπάρχει δημοκρατία -αυτή που υπάρχει τέλος πάντων- και ελευθερία στον Τύπο.Όση υπάρχει.Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Προκόπης Παυλόπολος κι όχι ο Ταγίπ Ερντογάν.Ευτυχώς…Έχουμε πρωθυπουργό και θεσμούς που λειτουργούν.Στους δρόμους των πόλεών μας δεν κυκλοφορούν άρματα μάχης…Βεβαίως ελεγχόμαστε όλοι για τον τρόπο ζωής μας αν αυτός ξεφεύγει από τη νομιμότητα. Ελεγχόμαστε για το επίπεδο ζωής μας αν αυτό δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά μας.Ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.Με λίγα λόγια είμαστε μια δυτική χώρα στην οποία ο κ.Μετέ έχει την τύχη να ζει.

Ας αφήσει λοιπόν τις …επικλήσεις στους εισαγγελείς για να τραβήξουν τ΄ αυτί των ΜΜΕ που παρουσίασαν τα όσα έγιναν στην κηδεία του νεαρού στρατιώτη στην Γλαύκη. Υπάρχει βίντεο δεν χρειάζεται να κουραζόμαστε με αναλύσεις.Το ποιος παίζει με τον πόνο και τις ζωές ανθρώπων στη Θράκη επίσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.Ο κ.Μετέ νομίζει ότι …πιπιλάμε το δάχτυλο.
Ο κ.Μετέ θα έπρεπε να έχει κληθεί ήδη από τη δικαιοσύνη για την ευχή του σε στέλεχος του Κόμματος Ισότητας όπως λένε το τουρκόφιλο κόμμα,να είναι  ο επόμενος…Ντεκτάς! Κακώς δεν έχει κληθεί να δώσει ακόμη εξηγήσεις.Ας αφήσει λοιπόν τα δακρύβρεχτα κείμενα σαν κι αυτό που ακολυθεί. Τώρα θυμήθηκε τους χριστιανούς αδελφούς  ο κ.Μετέ; Όταν συμμετείχε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις όπου κάποιοι ούρλιαζαν για “γκιαούρηδες”; Επίσης υπάρχουν βίντεο…

Το κείμενο του Μετέ με το οποίο διαμαρτύρεται για τα “διχαστικά ΜΜΕ”:
Όπως είναι γνωστό την Πέμπτη 14 Μαίου πραγματοποιήθηκε με στρατιωτικη και θρησκευτικη τελετή –κηδεία ενός στρατιώτη μας που πνίγηκε στην θάλασσα. Ο διορισμένος από το κράτος μουφτής μαζί με τον δήθεν ιμάμη του, μετείχαν στην τελετή και δίχως σεβασμό στον πόνο της οικογένειας, επιχείρησαν προκλητικές πράξεις προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο του χωριού. Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης επιδεικνύοντας όπως πάντα ωριμότητα, αυτό δεν το επέτρεψε.
Αλλά κάποια ρατσιστικά ΜΜΕ που δεν επιδεικνύουν σεβασμό στους ανθρώπους, στις θρησκείες και στην διαφορετικότητα, λανσάρισαν από την ανάποδη αυτά που έγιναν στην κηδεία, στοχεύοντας στην πρόκληση προβλημάτων εντός της κοινωνίας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά, επιθυμώ να εκφράσω τα εξής :
1)    Κανείς δεν εκφράζει και δεν πρέπει να εκφράζει ασέβεια κατά της σημαίας και τη ενότητας της πατρίδας.
2)    Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την ευαισθησία και τον πόνο των οικείων σε μια κηδεία.
3)     Δεν πρέπει κανείς να ξεγιελιέται από αυτούς που επιθυμούν να διασπάσουν την κοινότητα και δεν πρέπει να επιτρέπει προβοκατόρικα περιστατικά.
4)    Καταγγέλλουμε στην εισαγγελία τα ψευδόμενα, ρατσιστικά  και συκοφαντικά ΜΜΕ. Το κράτος πρέπει να βάλει χέρι σε αυτά τα ΜΜΕ που παραπλανούν και προκαλούν ανησυχία .
5)    Ως κοινότητα πρέπει να προσέξουμε αυτούς που με ψέματα θέλουν να ανοίξουν την απόσταση μας από τους χριστιανούς μας γείτονες μας και να μην πιστεύουμε σε ψευδείς ειδήσεις.
Αχμέτ Μέτε
Μουφτής Ξάνθης