07 Ιουνίου 2016

Νέο κύμα επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία Πληροφορίες που επιβεβαιώνει το Κουρδικό Κίνημα Του Νίκου Στέλγια

https://pbs.twimg.com/media/CkV3uF2UYAAwiSS.jpgΑντιμέτωπο με τις επιθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων και των περιφερειακών παραγόντων σε Ιράκ και Συρία, το Ισλαμικό Κράτος δρομολογεί νέες στρατηγικές. Την παραπάνω πληροφορία εξασφαλίζει η «Κ» από παρατηρητές στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Τις τελευταίες ώρες, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και στο βόρειο κομμάτι της Συρίας κυκλοφορούν σημαντικές πληροφορίες. Σύμφωνα με μια νέα πληροφορία, το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να περάσει σε αντεπίθεση εξαπολύοντας νέο κύμα επιθέσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας και στις μεγάλες πόλεις της Δύσης. Την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώνουν οι κύκλοι του κουρδικού κινήματος που εξασφαλίζουν πληροφορίες από το Ισλαμικό Κράτος δια μέσου των δικών τους οδών πληροφόρησης.

Την ίδια ώρα, το Ισλαμικό Κράτος στρέφει την προσοχή του στο βορειοδυτικό κομμάτι της Συρίας. Συγκεκριμένα, εξαπολύει νέες επιθέσεις κατά της περιοχής Άζεζ που αυτή την στιγμή επιχειρούν να κρατήσουν υπό τον έλεγχο τους ισλαμιστές μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και του συμμάχους της.Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί να παρέχει ασπίδα προστασίας σε αυτές τις δυνάμεις χτυπώντας τα εδάφη της Συρίας από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Οι κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής αυτές οι επιθέσεις δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθούν να προωθούνται στο δυτικό κομμάτι του Ευφράτη.
Λαμβάνοντας υπόψη του την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, το κουρδικό κίνημα, οι σύμμαχοι του και οι ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή τους στην πόλη Μίμπιτς που αυτή την στιγμή κρατά το Ισλαμικό Κράτος. Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει το κέντρο της πόλης και οι οικογένειες των διοικητών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχουν τραπεί σε φυγή.
Σε γενικές γραμμές, οι τελευταίες πληροφορίες από την Συρία δείχνουν το πόσο ευάλωτες είναι οι ισορροπίες που αλλάζουν με την κάθε νέα ώρα. Σε κάθε περίπτωση, η απειλή του Ισλαμικού Κράτους παραμένει στο προσκήνιο των εξελίξεων.
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=241044