07 Ιουνίου 2016

Ρατσιστική επίθεση Ερντογάν σε Τούρκο βουλευτή της Γερμανίας Ζητεί την εξέταση αίματός του για να διαπιστωθεί η σχέση του με την τουρκική φυλή Του Νίκου Στέλγια

http://4.bp.blogspot.com/-qIQ4o5vjptY/TjCQq5BWpNI/AAAAAAAAe38/TmCPqCl2ZHg/s1600/Erdogan%2Bdances%2Bon%2BArmenian%2Bgraves%2Bcartoon.jpgΝέα επίθεση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο, το οποίο πριν από λίγες ημέρες έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία στο ζήτημα της Αρμενικής Γενοκτονίας.Ο Πρόεδρος Ερντογάν έθεσε στο στόχαστρο της χώρας του, τον τουρκικής καταγωγής βουλευτή της Γερμανίας, Τζεμ Όζντεμιρ, ο οποίος κινητοποίησε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της χώρας του προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης του μεριδίου της ευθύνης της χώρας του στην Αρμενική Γενοκτονία.Ο κ. Ερντογάν ζητά από τα χημικά εργαστήρια να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ελέγξουν το αίμα του κ. Όζντεμιρ για να διαπιστωθεί ότι ο κ. Όζντεμιρ δεν φέρει σχέση με την τουρκική φυλή.

Η «πρόταση» του κ. Ερντογάν, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα δυτικά ακροδεξιά κινήματα και την ρητορική τους, έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή που ο κ. Όζντεμιρ δέχεται καταιγισμό απειλητικών μηνυμάτων από την Τουρκία. Την ίδια ώρα, συνεχίζοντας την επίθεση του, σε μια νέα τοποθέτηση, ο κ. Ερντογάν ισχυρίζεται ότι ο κ. Όζντεμιρ είναι ένα «παιδί» που επιχειρεί να εξαπολύσει επίθεση κατά το πρόσωπο του.
Στο επίκεντρο των προαναφερόμενων επιθέσεων βρίσκεται η συζήτηση γύρω από την Αρμένικη Γενοκτονία με αφορμή την νέα πρωτοβουλία του Βερολίνου. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μπιν Αλί Γιλντιρίμ επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο την ένταση, στην Τουρκία οι τόνοι στο συγκεκριμένο ζήτημα παραμένουν υψηλοί.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ δημοσιεύει μια συνέντευξη με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αφαίρεση της τουρκικής ιθαγένειας από τους τουρκικής καταγωγής Γερμανούς πολιτικούς και πολίτες που αναγνωρίζουν την Αρμένικη Γενοκτονία. Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο ξεχωρίζουν εκατομμύρια τουρκικά μηνύματα που φέρνουν το στίγμα του ρατσισμού.
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=241005