10 Μαΐου 2016

Ασφαλιστικά μέτρα κατά γερμανικού ομίλου ΜΜΕ ζητά τώρα ο Ερντογάν

ANT1 Newsroom-Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα κατά του CEO του γερμανικού ομίλου Springer, Mathias Döpfner, που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την τουρκική DW, ο δικηγόρος του Ερντογάν στη Γερμανία, Ralf Höcker, ζητάει ασφαλιστικά μέτρα κατά του CEO του ομίλου, Döpfner, επειδή βγήκε ανοιχτά και υποστήριξε τον Γερμανό κωμικό, Jan Böhmermann, μετά το ‘βλάσφημο ποίημα’ για τον Τούρκο πρόεδρο.

Το δικαστήριο της Κολωνίας δεν βλέπει "ζεστά" το ενδεχόμενο να πάρει μία απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με το Γερμανό δικηγόρο του Ερντογάν, αλλά έχει εντολή αν δεν βγει απόφαση να πάει στο ανώτερο καθ’ ύλην δικαστήριο.


Ο Axel Springer μέσω των εφημερίδων που διαθέτει, ‘Bild’, ‘Die Welt’ και ‘Welt am Sonntag’, έγραψε για τον Böhmermann: “Πρώτα από όλα θέλω να πω το εξής: Το ποίημά σας το βρήκα πολύ πετυχημένο. Πέθανα στα γέλια». Δυστυχώς όμως όχι και ο Ερντογάν που, όπως σχολιάζουν ο τύπος, δεν του αρκούν τα τουρκικά μέσα, βάλλει και εναντίον των ξένων.