16 Δεκεμβρίου 2015

"Θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στην κεντρική Ασία" δηλώνει ο Ντουράν Καλκάν, στέλεχος του PKK

"Θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στην κεντρική Ασία" δηλώνει ο Ντουράν Καλκάν, στέλεχος του PKK"Η Τουρκία διαπράττει «γενοκτονία» στα νοτιοανατολικά" δήλωσε ο Ντουράν Καλκάν, ηγετικό στέλεχος του PKK και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του, προσθέτοντας ότι οι Κούρδοι έχουν τη δύναμη να "στείλουν τους Τούρκους πίσω από κει που ήρθαν πριν από 1000 χρόνια", σύμφωνα με δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ.Ο Καλκάν κατηγορεί τον Ερντογάν και το AKP ότι χτυπούν μια αδελφότητα "1000 ετών" - έκφραση που χρησιμοποιείται ευρέως για να τονίσει την αδελφοσύνη μεταξύ των Τούρκων και Κούρδων - όμως πλέον αυτή η αδελφοσύνη είναι αδύνατη και οι Κούρδοι δεν έχουν άλλη επιλογή από την αντίσταση μέχρι τέλους. Ο Καλκάν κατηγόρησε επίσης τους Τούρκους πολίτες γιατί δεν ξεσηκώνονται ενάντια στη "φασιστική πολιτική" του κράτους, αλλά και τους Κούρδους υποστηρικτές του AKP, τους οποίους ονόμασε "εχθρούς των Κούρδων", σύμφωνα με την Σαμπάχ.

Υποστήριξε ακόμα ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) συνεργάζεται με τους ισλαμιστές του ISIS και διεξάγει κρατική τρομοκρατία στο «Κουρδιστάν».Εδώ και μήνες στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας και σε συνοικίες Κούρδων στα αστικά κέντρα η Άγκυρα έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία ενώ ο στρατός πραγματοποιεί «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις». Στις επιχειρήσεις έχουν δολοφονηθεί πάνω από 30 άτομα, ενώ καταγγελίες αναφέρουν ότι επί μέρες ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει έξω, να προμηθευτεί ούτε είδη πρώτης ανάγκης...

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δήλωση που έκανε την περασμένη βδομάδα, τόνισε ότι «θα γίνει ξεκαθάρισμα από σπίτι σε σπίτι», ενώ στρατεύματα με βαρύ οπλισμό συγκεντρώνονται στις Κουρδικές πόλεις.

Το Τουρκικό Υπουργείο Παιδείας στις 13 Δεκέμβρη έστειλε SMS σε όλους του δασκάλους και καθηγητές να εγκαταλείψουν τις πόλεις Τζίζρε και Σιλόπη. Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε όλα τα νοσοκομεία ότι όλες οι άδειες ανακαλούνται μέχρι νεοτέρας εντολής. Πριν από τις Τζίζρε και Σιλόπη, η απαγόρευση ίσχυε στη συνοικία του Ντιαρμπακίρ Σουρ, στις πόλεις Μουσαϊμπίν, Ντερίκ, Γιουκσέκοβα.
με στοιχεία από την εφημερίδα Sabah