05 Νοεμβρίου 2015

Σχέδια εναντίον του Isis ετοιμάζει η Τουρκία

Σχέδια στρατιωτικής επιχείρισης εναντίον του ISIS ετοίμασε η Τουρκία και τις επόμενες μέρες θα τεθούν σε εφαρμογή όπως αποκάλυψε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου σε συνέδριο με θέμα για το μέλλον της Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε στο Έρμπιλ.Έχουμε σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους τις επόμενες μέρες. Θα δείτε. Όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτή την απειλή, ανάφερε ο Φεριντούν Σινιρίογλου προσθέτοντας ότι ο ISIS απειλεί τους ρυθμούς της ζωής και την ασφάλεια της Τουρκίας.

"Η Τουρκία θα συνεχίσει θα βοηθά στον αγώνα κατά του ISIS στις περιοχές του Ιράκ και του Κουρδιστάν. Θα συνεχίσουν οι προσπάθειές μας για να απομακρυνθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα κινηθούμε με συνειδητή ευθύνη για την επιτυχία του αγώνα με την τρομοκρατία στην περιοχή του Κουρδιστάν και του Ιράκ. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα για το λαμπρό μέλλον της περιοχής του Ιράκ και του Κουρδιστάν", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ωστόσο ο Φεριντούν Σινιρλίογλου ανέφερε ότι ταυτόχρονα πρέπει να επιλυθεί και η κρίση στη Συρία, προσθέτοντας πως το συριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε μια δημοκρατική βάση.
www.ant1iwo.com