14 Νοεμβρίου 2015

Το France24 κάνει λόγο για «Υπουργό Εξωτ. της Βόρειας Κύπρου» Εκτενής αναφορά από το γαλλικό κανάλι για την διχοτόμηση της Κύπρου


Το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι «France 24» πραγματοποιεί αναφορά στην διχοτόμηση της Κύπρου, η οποία διαρκεί πάνω από 40 χρόνια και αναφέρεται στην περίπτωση της «Βόρειας Κύπρου». Το γαλλικό κανάλι παρουσιάζει το βόρειο κομμάτι του νησιού ως «αποσχισμένη περιοχή».
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, το κανάλι «France 24» παρουσιάζει την Εμινέ Τσολάκ με τον λεγόμενο επίσημο τίτλο της, δηλαδή ως «Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κύπρου».
Το «France 24» πραγματοποίησε μια συνέντευξη τύπου με την κ. Τσολάκ, η οποία εστίασε στις συνομιλίες για την λύση του Κυπριακού. Το κανάλι επισημάνει ότι ο κ. Τσολάκ εκφράζει ελπίδες για την λύση του Κυπριακού.

Η όλη συνέντευξη είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στα αγγλικά και στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος ξεχωρίζει ο αγγλικός όρος «Foreign Minister of Νorthern Cyprus».
Εν τω μεταξύ, στην πλειοψηφία τους, τα τουρκικά και τα τ/κ μέσα ενημέρωσης επιλέγουν να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε ως «λάθος» την συμμετοχή των Τούρκων στρατηγών με τις στολές τους στην εκδήλωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Λευκωσία. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ