14 Νοεμβρίου 2015

Ξεφεύγει από τον έλεγχο η κατάσταση στο Ντιγιάρμπακιρ Χτυπήματα από ειδικές δυνάμεις και στρατό, εγκλωβισμένοι χιλιάδες κάτοικοι Του Νίκου Στέλγια


Τις τελευταίες ώρες οι εχθροπραξίες και οι συγκρούσεις στον δήμο Σίλβαν (Φάρκιν στα Κούρδικα) του Ντιγιάρμαπκιρ (Άμεντ στα Κούρδικα) τείνουν να ξεφύγουν από κάθε είδους έλεγχο.Σύμφωνα με πηγές της «Κ», εδώ και λίγη ώρα, εναέρια μέσα των δυνάμεων καταστολής και του τουρκικού στρατού έχουν ξεκινήσει να βομβαρδίζουν τον δήμο. Την ίδια στιγμή, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πλήττουν στόχους του κουρδικού κινήματος μέσα στα σοκάκια και στους στενούς δρόμους.
Στην Άγκυρα, κυβερνητικοί κύκλοι ζητούν απεγνωσμένα τη βοήθεια του στρατού. Δια μέσο διαδικτύου, ζητούν από τον τουρκικό στρατό να μπει στο Φάρκιν με όλα τα μέσα, τα οποία διαθέτει. Κατά την άποψη τους, πλέον η τουρκική αστυνομία δεν είναι σε θέση να ελέγξει την ένταση.
Από το Φάρκιν φτάνουν ανησυχητικές ειδήσεις και πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια και στα καταστήματα τους.
Την ίδια στιγμή, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, ζητά από όλους του δημοκράτες πολίτες της Τουρκίας, να βγουν στους δρόμους και να υψώσουν τη φωνή τους.
Στο Φάρκιν, οι συγκρούσεις συνεχίζονται εδώ και ημέρες, ύστερα από την έναρξη της αποτυχημένης προσπάθειας της τουρκικής αστυνομίας για να ελέγξει δρόμους και κατοικίες, οι οποίες ελέγχονται από το κουρδικό κίνημα. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ