26 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΑΛΙ ΧΑΜΕΝΕΙ Με σεξ και χρήματα προσπαθούν οι ΗΠΑ να διαφθείρουν την ελίτ του Ιράν

Με σεξ και χρήματα προσπαθούν οι ΗΠΑ να διαφθείρουν την ελίτ του Ιράν

Τα χρήματα, το σεξ και τον δυτικό τρόπο ζωής εν γένει χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να διεισδύσουν στην ελίτ του Ιράν και να την διαφθείρουν, ισχυρίστηκε χθες ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι δηλώσεις του Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε υποθέσεις του κράτους, έγιναν μετά από ένα κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων και διανοούμενων από τις αρχές της Τεχεράνης λόγω του φόβου δυτικής διείσδυσης στη χώρα μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά.

«Δύο πράγματα χρησιμοποιούνται κυρίως για την διείσδυση αυτή, τα χρήματα και σεξουαλική προσέλκυση. Χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν τα πιστεύω, τις απόψεις και τον τρόπο ζωής, ώστε ο επηρεασμένος άνθρωπος να σκέφτεται όπως ένας Αμερικανός», είπε ο Χαμενεΐ σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση.

«Οι κύριοι στόχοι αυτής της διείσδυσης είναι η ελίτ, οι άνθρωποι με επιρροή και εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων. Γι' αυτό είναι τόσο επικίνδυνη», δήλωσε ο ηγέτης σε μια συνάντηση που περιελάμβανε αξιωματικούς του Μπασίτζ, του εθελοντικού τμήματος του Σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, πτέρυγας του ιρανικού στρατού που ιδρύθηκε μετά την ιρανική επανάσταση.

Το Σώμα έχει θέσει στο στόχαστρο καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αμερικανούς πολίτες.
Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών άσκησε κριτική στο Ιράν για τις συλλήψεις και την αυξημένη χρήση της θανατικής καταδίκης, κατηγορίες που η Τεχεράνη απέρριψε ως «Ιρανοφοβία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ-ΕΘΝΟΣ