26 Νοεμβρίου 2015

“Κάηκε” η Συρία – 472 στόχους έπληξαν τα ρωσικά αεροσκάφη


A handout picture shows two SU-25 strike fighters taking off from the Syrian Hmeymim airbase, outside Latakia, Syria. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
«Κάηκε» η Συρία από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, με τα ρωσικά αεροσκάφη να καταστρέφουν 472 στόχους σε 141 εξόδους, εχθές. «Τα αεροσκάφη μας, σε 141 εξόδους, κατέστρεψαν 472 στόχους των τρομοκρατών στις περιοχές του Χαλεπίου, της Δαμασκού, του Ιντλίμπ, της Λατάκια, της Χάμα, της Χομς, της Ράκα και του Ντείρ Εζόρ», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Μόνο στη Ράκα τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 80 βυτιοφόρα μεταφοράς λαθραίου πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους, ενώ κατάστρεψαν και ένα διυλιστήριο, νότια της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο, έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι» των βυτιοφόρων των τζιχαντιστών, έχοντας καταστρέψει μέχρι τώρα πάνω από 1.000 βυτιοφόρα, προς μεγάλη στεναχώρια και της Τουρκίας.Όπως είναι ευνόητο το ρωσικό υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι βομβαρδίστηκαν στη…Λατάκια, αλλά όλοι οι αναλυτές βάζουν στοίχημα πως στόχος ήταν οι Τουρκομάνοι.
ARA News, Συρία