29 Ιουνίου 2015

Η νέα πορεία

http://www.enikos.gr/images/resized/485_904ea03e03487a6602c5b18a535ef8c7.jpgΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη και δημοκρατικότερη λύση του δράματος από τη διενέργεια ενός ελεύθερου δημοψηφίσματος.Η σημερινή κυβέρνηση έχει εκλεγεί με συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό.Επομένως αν πρόδιδε αυτή την εντολή θα έπρεπε να καταρρεύσει κάτω από το βάρος των δίκαιων κατηγοριών για αναξιοπιστία και εξαπάτηση του λαού.
Ας δει ο κάθε Έλληνας τις προτάσεις των θεσμών που πρέπει να δοθούν το συντομότερο δυνατό στη δημοσιότητα και ας αποφασίσει.Ισως να  χρειάζεται και προθεσμία μιας ακόμη εβδομάδας για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Αν  αποδεχτεί η πλειοψηφία του λαού τις θέσεις των θεσμών και ιδιαίτερα της Γερμανίας τότε η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει όπως το δήλωσε ρητά και ο πρωθυπουργός.Ας έλθουν άλλοι να πάρουν τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, εκείνοι που συμφωνούν με αυτά.

Αλλά πως φθάσαμε ως εδώ;Δυστυχώς ο κακός δαίμονας της Ευρώπης η Γερμανία και ιδιαίτερα η ηγετική της τάξη, μετά την πτώση του τείχους, έκρινε ότι πλησίαζε και πάλι η χρονική στιγμή ώστε να επιχειρήσει να ξαναπαίξει τον κυριαρχικό ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις¨.
Είχε ξεχάσει τα εκατομμύρια των νεκρών(αριθμός ρεκόρ στην παγκόσμια ιστορία) που είχε προκαλέσει η Γερμανία στους δύο παγκοσμίους πολέμους με την επιθετική της πολιτική.Τώρα της δινόταν η ιστορική  ευκαιρία να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης με τη βοήθεια των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας(βλ.για παράδειγμα τους χρηματισμούς στους οποίους επιδόθηκε όπως αποδείχθηκε σε διάφορες χώρες η SIEMENS).
To δράμα της Γερμανίας είναι ότι η ηγετική γερμανική τάξη έχει εδώ και πολλά χρόνια ένα βαθύ ψυχολογικό πρόβλημα,μια μεγαλομανία και ένα αδικαιολόγητο αίσθημα υπεροχής.Έχουν φαίνεται ξεχάσει τα γερμανικά εγκλήματα πρωτοφανούς αγριότητας που έγιναν στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες.Απο τότε που θέλησαν να ηγηθούν και πάλι  των ευρωπαΪκών υποθέσεων άρχισε και ο κλονισμός του ευρωπαΪκού οικοδομήματος.Εκβιασμοί ,ίντριγκες,τετελεσμένα γεγονότα και ο Σόιμπλε μόνιμα να μας απειλεί και να μας φοβερίζει.Ασφαλώς και αντιλαμβανόμαστε το βαθύ ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Θα ήθελα να εκφράσω και μια προσωπική άποψη,όπως έχει προκύψει από τη δική μου προσέγγιση των πραγμάτων που ίσως δεν έχει ακουστεί ποτέ:Το ναζιστικό μίσος εναντίον των Εβραίων πήγαζε από την πεποίθηση ότι ο περιούσιος λαός που είχε ιδιαίτερο ρόλο στα διεθνή οικονομικά κ.α.δεν πρέπει να είναι οι Εβραίοι αλλά η γερμανική αρία φυλή που εκείνη είναι ο περιούσιος λαός.
Επομένως ο αντίπαλος της έπρεπε να βγει από τη μέση.Κατά τη γνώμη μου και εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος,αφού η Γερμανία θέλει τώρα να ηγείται της Ευρώπης με ψευτοχαμόγελα και ειρηνικό τρόπο,η αποτυχία του ευρωπαίκού εγχειρήματος και οι διαλυτικές τάσεις δεν θ’αργήσουν να φανούν.Ήδη οι πρώτες ενδείξεις από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα υπάρχουν στον ορίζοντα.
Ο γερμανικός νεοφιλελευθερισμός και η βιαστική ηγετική γερμανική τάξη θυμίζει ιδιαίτερα τον ληστή Προκρούστη στην Κακιά Σκάλα.Εκείνος είχε ένα κρεβάτι.Οταν συλλάμβανε τα θύματά του τα ξάπλωνε στο  κρεβάτι και αν το ύψος τους ξεπερνούσε το μήκος του κρεβατιού τους έκοβε τα πόδια,αν το ύψος τους ήταν μικρότερο του μήκους του κρεβατιού τους τραβούσε από τις μασχάλες και τους συνέθλιβε ώστε να τους φέρει στο ίδιο μήκος με το κρεβάτι.Σωζόντουσαν μόνο όσοι είχαν το ίδιο μήκος με το κρεβάτι!
Οι αλλαγές στην Ελλάδα που έπρεπε να γίνουν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου και με σεβασμό προς τον άνθρωπο.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους τραπεζίτες και όσους έχουν μοναδικό θεό το χρήμα.