03 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής Κύπρος: Νόμος για ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας

Κύπρος: Νόμος για ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας
Την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας αποφάσισε η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής, καθώς ψήφισε ομόφωνα διάταξη που τροποποίησε το νόμο του 2015 περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου, ώστε να αποτελεί ποινικό αδίκημα «η άρνηση ή κατάφωρη υποβάθμιση εγκλημάτων πολέμου όταν τα εγκλήματα αυτά έχουν αναγνωριστεί με ομόφωνη απόφαση ή ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το αν έχουν αναγνωριστεί ή όχι από Διεθνές Δικαστήριο». Η τροποποίηση της νομοθεσίας συνέπεσε με την επίσκεψη στην Κύπρο του πρόεδρου της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας Γκαλούστ Σαακιάν.
Ο Αρμένιος αξιωματούχος καταδίκασε τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί οποιαδήποτε απόπειρα διαμελισμού της Κύπρου. Ο κ. Σαακιάν εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του διότι η Τουρκία υιοθετεί μια άκρως μη εποικοδομητική προσέγγιση και έχει υπονομεύσει, με τις προκλητικές ενέργειές της, το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ