05 Μαρτίου 2015

Επιστρέφει στην πολιτική ο Αμντουλλάχ Γκιουλ Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκιουλ θέτει υποψηφιότητα στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες βρίσκουν σήμερα αντίκτυπο στον τουρκικό τύπο, ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι ο Αμντουλλάχ Γκιουλ είναι έτοιμος να έρθει σε συμφωνία με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ», πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Γκιουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και συζήτησε την υποψηφιότητα του. Σε λίγες ημέρες, η συγκεκριμένη επικοινωνία θα συνεχιστεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν να συναντά αυτοπροσώπως τον τέως Πρόεδρο της χώρας του.Οι τελευταίες  πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γκιουλ θα θέσει υποψηφιότητα στην Κωνσταντινούπολη. Η υποψηφιότητα ήδη βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό του ΑΚΡ, με τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να την θεωρούν «αναγκαία» για την διατήρηση της συνοχής της παράταξης.


Ο κ. Γκιουλ παρέδωσε την προεδρία της Τουρκίας στα τέλη του Αυγούστου στον πρώην σύντροφο του, κ. Ερντογάν. Από τότε μέχρι σήμερα, ο κ. Γκιουλ επέλεξε να τηρήσει χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας τα μέσα ενημέρωσης και τις συνεντεύξεις. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, ο τέως Πρόεδρος έχει επανεμφανιστεί στο προσκήνιο. Ο ίδιος πραγματοποιεί δηλώσεις σχετικά με τις σημαντικές εξελίξεις στην Τουρκία. Ακόμη, σε αντίθεση με τον κ. Ερντογάν, διαφωνεί δημοσίως με την ιδέα της δημιουργίας ενός προεδρικού συστήματος.
ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200149