12 Φεβρουαρίου 2015

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ και Αιγύπτου εξήγγειλε ο Π. Καμμένος

Η Κύπρος δεν είναι μακριά, είπε κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία
Κοινές ασκήσεις Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ και Αιγύπτου εξήγγειλε ο Π. Καμμένος
Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ (και πιθανότατα με την Αίγυπτο) εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος από τη Λευκωσία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Ακόμα έδωσε  διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου έγινε νωρίτερα η υποδοχή του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Χαρακτήρισε εξάλλου την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ μια «ξεκάθαρη πρόκληση».  Την ώρα όμως που έφθανε στη Λευκωσία ο υπουργός Άμυνας, η Αγκυρα  προκαλούσε για άλλη μία φορά. Εδωσε εντολή σε μία φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού ναυτικού να εισχωρήσει στην κυπριακή ΑΟΖ για να παρακολουθήσει από κοντά τις έρευνες που γίνονται για υδρογονάνθρακες. Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πάντως  ότι η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών. Καλωσορίζοντας από την πλευρά του στην Κύπρο τον κ. Καμμένο, ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία. Είπε επίσης ότι Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.