08 Νοεμβρίου 2014

Ο Νταβούτογλου για το Τέμενος Αλ Ακσά

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/93/71_Bursa_la_Grande_Moschea.jpg/250px-71_Bursa_la_Grande_Moschea.jpg
Θεού θέλοντος κάποια μέρα θα ελευθερωθεί και το Τέμενος Αλ Ακσά, είπε ο Πρωθυπουργός «Κάποια μέρα το Τέμενος Αλ Ακσά θα ελευθερωθεί», είπε ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος επέκρινε σκληρά τις ισραηλινές παραβιάσεις στο τέμενος. «Και όλος ο κόσμος να ξεχάσει την Ιερουσαλήμ εμείς δεν θα την ξεχάσουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς και τον ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ. Ο Νταβούτογλου στην ομιλία που έκανε σε τελετή μαζικής εγκαινίασης εγκαταστάσεων στην Bursa αναφέρθηκε στις παραβιάσεις στο Τέμενος αλ Ακσά. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κάτοικοι της Μπούρσα καταλαβαίνουν καλύτερα την τυραννία που αντιμετωπίζει το Τέμενος αλ Ακσά.
«Το Μεγάλο Τζαμί (Ulu Cami) είναι αδελφοποιημένο με το Τέμενος Αλ Ακσά. Φιλοξενεί το πνεύμα του Τεμένους Αλ Ακσά». «Όπως δεν ήταν μόνιμη η κατοχή της Μπούρσα, όπως δεν το επέτρεψαν οι ύψιστοι και περήφανοι κάτοικοι της πόλης, έτσι και οι ύψιστοι και περήφανοι Παλαιστίνιοι, οι ύψιστοι και περήφανοι Μουσουλμάνοι και η ανθρωπότητα δεν θα δώσουν ευκαιρία στους εισβολείς. Όπως ελευθερώθηκε ο τουρμπές του Οσμάν Γκαζί, Θεού θέλοντος κάποια μέρα θα ελευθερωθεί και το Τέμενος Αλ Ακσά. Κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT