29 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ σκιτσογράφοι μετέτρεψαν τον Ερντογάν σε καρικατούρα όταν τα έβαλε μαζί τους (εικόνες)

ΟΙ σκιτσογράφοι μετέτρεψαν τον Ερντογάν σε καρικατούρα όταν τα έβαλε μαζί τους (εικόνες)>Η κριτική δεν είναι καλοδεχούμενη στην Τουρκία. Ο Μούσα Καρτ το βίωσε για τα καλά, όταν μπήκε σε μπελάδες εξαιτίας ενός σκίτσου του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν ήταν όμως μόνος. Γιατί μόλις ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν τον «πόλεμο» ενάντια στον πρόεδρο της Τουρκίας.Με «όχημα» το Twitter, άρχισαν να δημοσιεύουν σκίτσα με τον Ερντογάν πρωταγωνιστή, θέλοντας να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στη δίκη του Καρτ. Τελικά, την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο αθώωσε τον σκιτσογράφο και τον απάλλαξε από την κατηγορία ότι προσέβαλλε τον Τούρκο πρόεδρο.«Ναι, έφτιαξα το σκίτσο, αλλά όχι για να προσβάλω, αλλά για να δείξω τα γεγονότα. Μάλιστα, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σε ένα σκίτσο. Γιατί εγώ είμαι στο εδώλιο, ενώ έχουν απορριφθεί όλες οι κατηγορίες για τους ύποπτους για τα σκάνδαλα. Είναι αστείο», είπε ο Καρτ στην ακροαματική διαδικασία.


Το σκίτσο που έβαλε σε μπελάδες τον Μούσα Καρτ. Υπονοεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κάνει τα στραβά μάτια για το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος που ξέσπασε όταν ήταν πρωθυπουργός.



Ο γνωστός συγγραφέας και σκιτσογράφος Μάρτιν Ρόουσον ξεκίνησε την καμπάνια για να τραβήξει την προσοχή στη δίκη, ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους του να δημοσιεύσουν στο Twitter τις δικές του δημιουργίες.



Ο Τούρκος πρόεδρος προσβάλλεται ιδιαίτερα όταν τον απεικονίζουν ως γάτα, όπως έκανε ο Μόρτεν Μόρλαντ.



Πριν καν ολοκληρωθεί το σκίτσο, ο Ερντογάν το απορρίπτει, σύμφωνα με τον Μπεν Τζένινγκς.



Ο Ουαλός Μεμφ απεικόνισε με το δικό του τρόπο την αντίδραση του Ερντογάν στο σκίτσο του Καρτ.



Τα νέα της αθώωσης του Μούσα Καρτ δεν σταμάτησε τους σκιτσογράφους, όπως δείχνει η δημιουργία του Στιβ Μπράιτ.



Ο Ερντογάν κυνηγά τον... εαυτό του, στο σκίτσο του Τέρι Αντερσον.




Το σκίτσο στήριξης της Κανίσα Μίσρα, από την Ινδία.



Η Δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι το τέρας του Φρανκενστάιν, στο σκίτσο του Τγιέερντ Ρόγιαρντς.



Στο σκίτσο του Χένρι Μπάρτον, ο Ερντογάν παραδέχεται ότι πήγαινε... γυρεύοντας.



Μέσω Twitter, ο Μούσα Καρτ ευχαρίστησε τον Μάρτιν Ρόουσον για την καμπάνια του. Στο σκίτσο ο Χίτλερ λέει «Ευτυχώς που δεν υπήρχε Twitter στην εποχή μου».



Πηγή: iefimerida.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ