05 Αυγούστου 2014

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» την οικογένεια Ερντογάν Το ντοκουμέντο καταγράφηκε πριν από ένα έτος, στις 26 Αυγούστου 2013


Του Νίκου Στέλγια
Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις προεδρικές εκλογές, ο υιός του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιλάλ Ερντογάν έρχεται στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας με ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο.Το ντοκουμέντο δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα από την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση.
Το ντοκουμέντο καταγράφηκε πριν από ένα έτος, στις 26 Αυγούστου 2013. Αφορά μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των φιλοκυβερνητικών οργανώσεων της Τουρκίας που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της παιδείας. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος και ο Μπιλάλ Ερντογάν καθώς και αξιωματούχοι του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο Μπιλάλ Ερντογάν ζητά από τους συμμετέχοντες να εστιάσουν την προσοχή τους σε ξεχωριστά σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα κορίτσια. Ο ίδιος διαβεβαιώνει τους συμμετέχοντες ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δείξει την βούληση της για τον διαχωρισμό των κοριτσιών και αγοριών στην πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση.