Άγκυρα: Πολιτική διαφήμιση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για τις εκλογές της 10ης Αυγούστου απαγόρευσε σήμερα το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) με αιτιολογικό ότι εκμεταλλεύεται τις θρησκευτικές αξίες.Στο φιλμάκι ακούγεται η φωνή του Ταγίπ Ερντογάν να απαγγέλλει μια προσευχή. Ξεκινά με μια γυναίκα η οποία προσεύχεται και παραδίδει το `χρυσό αστέρι` του εμβλήματος της προεδρίας Τουρκικής Δημοκρατίας σε ένα νεαρό, ο οποίος τρέχει να το παραδώσει με τη σειρά του. Στη συνέχεια από πολλά μέρη της χώρας τρέχουν νεαροί να παραδώσουν τα `χρυσά αστέρια`, όλα τυλιγμένα σε κόκκινα πανιά. Τα τοποθετούν γύρω γύρω σε κόκκινο στρογγυλό δίσκο στην είσοδο του προεδρικού. Το μεγάλο αστέρι παραδίδεται τελευταίο στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το τοποθετεί ο ίδιος στη μέση, σχηματίζοντας έτσι το έμβλημα της προεδρίας της χώρας. Τέλος, ανοίγει η πόρτα του προεδρικού και όλοι μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν μέσα.


Το φιλμάκι αυτό είναι μέρος της δεύτερης φάσης των πολιτικών διαφημίσεων της εκστρατείας του Ταγίπ Ερντογάν με τίτλο. "Εκλέγω τώρα Πρόεδρο. Συμβάλλω στη δύναμη της Τουρκίας". Υπήρξαν 18 διαφορετικές εκδοχές του φιλμ αυτού και γίνονται αναφορές στις δραστηριότητες του  Ταγίπ Ερντογάν ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και Πρωθυπουργός στην συνέχεια. Αναφέρεται στα όνειρα του λαού και της Τουρκίας τα οποία ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε. Δίνεται το μήνυμα στον λαό πως όταν εκλεγεί πρόεδρος θα προσφέρει στο λαό και από αυτό το αξίωμα.

Στην πρώτη φάση της προεκλογικής εκστρατείας είχαν παρουσιαστεί τέσσερα φιλμάκια με τον τίτλο "Ερντογάν, ο άνθρωπος του έθνους".Το πρώτο φιλμάκι με θέμα `Ο Ερντογάν, ηγέτης του κόσμου" παρουσιάζει τα ταξίδια του Ταγίπ Ερντογάν σε χώρες του κόσμου, τις επαφές του με αρχηγούς κρατών και τις ομιλίες του σε διεθνείς διασκέψεις. Το δεύτερο φιλμάκι με θέμα `Ο Ερντογάν και η αγάπη του για την Τουρκία" παρουσιάζει τον Τούρκο Πρωθυπουργό να οργώνει την χώρα και να κάνει ομιλίες. Επίσης, μιλά για την προσφορά του στην Τουρκία και την αγάπη του για τη χώρα. Το τρίτο φιλμάκι με τίτλο "ο ευσυνείδητος και στοργικός Ερντογάν" παρουσιάζει τη σχέση αγάπης που έχει δημιουργήσει ο Τούρκος Πρωθυπουργός με το λαό της Τουρκίας καθώς και τους καταπιεσμένους του κόσμου.

Το τέταρτο φιλμάκι με τίτλο "ο δημοκράτης Ερντογάν υπέρ των ελευθεριών" παρουσιάζει τους αγώνες του Τούρκου Πρωθυπουργού εναντίον των νόμων, τις προσπάθειές του να καταργήσει τα εμπόδια που τέθηκαν ενώπιον του λαού και τις μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ