19 Ιουλίου 2014

Κυπριακό: Ομοιότητες με την εποχή του Αττίλα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1F0b8lYrM_ULrjIFxu77Psh_-WwfsitwCK6xYYtHcnTwdtrJylLPyMZjY8kyss15T231zfkuPCnPvCcul3SIu52eVyrGnGsX8DCXk46sCH96EOffne5-ldQ0f5PLTIePLB9zK6ooCOuI/s400/Theofilos+georgiadhs+mnhmeio.jpg
Θεωρώ φρόνιμο πριν να τοποθετηθεί ο καθείς στο  ανώτερo σημείωμα να έχει κατά νού αυτό που τονίζεται στο κείμενο πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για εύκολα συμπεράσματα και πως αντίθετα είναι η ώρα για  την εξαγωγή χρήσιμων και κρίσιμων δεδομένων από τα όσα έλαβαν χώρα.Για την Διεθνή  πολιτική σκέψη και την Τουρκική διπλωματία Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν έναν ενιαίο αδιαίρετο χώρο αυτό διαφάνηκε και απο την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν στην μαρτυρική Μεγαλόνησο όσο και απο τις μετέπειτα θέσεις του και τοποθετήσεις του. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, έχει σημαντική δράση επι του κυπριακού ζητήματος (ζήτημα εισβολής και κατοχής) ώς επίσης φέρεται να αποτελεί την πρόταση των Δημοκρατικών για τον  επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Αμερικανική διπλωματία με τρόπο εμφατικό αποδίδει την δέουσα γεωπολιτική και γεωστρατηγική υπεραξία στην Κύπρο η οποία αυτόματα συνιστά και μείωση της Τουρκικής βαρύτητας.
Η σύσφιξη των σχέσεων Ισραήλ-Κύπρου επίσης δείχνει οτι η Τουρκία έχει τεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων και πλέον διαδραματίζει επουσιώδη ρόλο.Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία θα περίμενε ο οιοσδήποτε απο την Ελληνική πολιτική σκηνή να διδαχθεί τα μέγιστα απο την Κυπριακή διπλωματία αναφορικά με την αντιστροφή των δεδομένων που επέβαλλαν την εισβολή του 1974.Θα περίμενε ο καθείς μας να διδαχθεί η Ελληνική πολιτική σκηνή απο το ελεύθερο πνεύμα βουλευτών όπως και η κυρία Θεοχάρους Θα περίμενε κανείς να σταθεί ενώπιον της Ιστορίας να αποσείσει και να αποσχίσει την προδοτική στάση που ακολούθησε απέναντι στον Ελληνισμό.Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν είναι ορατό μέχρι σήμερα αντίθετα συνεχίζουν πολλοί  να εκπλήσσουν δυσάρεστα το σύμπαν ολάκερο.

 Η προδοτική στάση πρώτιστα βαραίνει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ηγέτη της Δεξιάς, τον γεφυροποιό Ευάγγελο Αβέρωφ  και κατόπιν το Δεξιό βαθύ κράτος και παρακράτος που επέβαλλε την Χούντα ως αντάλλαγμα στην δική του Ανταλκίδειος Ειρήνη. Μια Δεξιά ξενόδουλη που δεν είχε πλέον τίποτα άλλο να  αντιτάξει απέναντι στον εσωτερικό ιδεολογικό της εχθρό , την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που αρνιόταν να αποδεχθεί την ένταξη στην Δύση με όρους υποτέλειας και υποταγής παρά την προσφορά Εθνικού εδάφους μπροστά στον κίνδυνο της ανατροπής της με πολιτικά μέσα.

Η Δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη έδωσε και την χαριστική βολή στην εθνική στροφή του ΠΑΣΟΚ , αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ενίαου αμυντικού δόγματος και την απαρχή λογικών που μας έφεραν ίσαμε με το σχέδιο Αναν.Στο οποίο σχέδιο Ανάν ελάχιστοι στον Ελλαδικό χώρο είχαν την παρρησία να πούν ανοιχτά και καθαρά ΟΧΙ στηρίζοντας τον Τάσσο Παπαδόπουλο απέναντι στον βρώμικο πόλεμο πέραν του Ατλαντικού, των Αγγλων, των Ισραηλινών και των υποτακτικών τους Ελληνοκυπριακών ελίτ . Άλλοι είπαν ΝΑΙ (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΝ )  , άλλοι Διαβάζουν ακόμα  , Αλλοι εκ τους Ασφαλούς  και κατόπιν εορτής είπαν ΟΧΙ (Μίκης Θεοδωράκης)  και άλλοι μισό ΟΧΙ το οποίο και ισοδυναμεί  με ΝΑΙ αναφέρομαι στον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. τον Κο. Κώστα Καραμανλή ο οποίος σε πρώτο χρόνο απλά είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για πολλές ρυθμίσεις του σχεδίου Αναν.Οσο δεν λέγουμε τα πράγματα με το όνομα τους είναι βέβαιο οτι ακολουθούμε πορεία χαραγμένη με στρεβλό χάρακα.

 Φυσικά αν τα πούμε με το όνομα τους  κινδευνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πολιτικό πλεονέκτημα πόσο δεν σε μια περίοδο που οι Σύμβουλοι του Κου Τσίπρα αναφορικά με την εξωτερική πολιτική έχουν ανανεωθεί και εμφανίζονται ιδιαίτερα δυναμικοί. Ποιός να το περίμενε οτι η ρήση του σκύλου της ΕΣΑ θα αποτελούσε πολιτική γραμμή σήμερα.
Σχόλιο ε άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη στην Εφημερίδα Δημοκρατία