15 Απριλίου 2014

ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Οι Τούρκοι ψάχνουν τη σωρό πιλότου αεροσκάφους που έπεσε το 1996

Οι Τούρκοι ψάχνουν τη σωρό πιλότου αεροσκάφους που έπεσε το 1996
Ενημερωμένη και σε ετοιμότητα για να συνδράμει είναι η Ελλάδα αναφορικά με τις έρευνες τουρκικών σκαφών νοτίως της Χίου, για την ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους - που κατέπεσε το 1996 - και της σορού του πιλότου του.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Κων. Κούτρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί επί του θέματος και έχει προβεί στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες «για να διασφαλιστεί ότι οι τουρκικές έρευνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
Ταυτόχρονα, σημειώνει ο Έλληνας αξιωματούχος, έχει δηλωθεί προς την Άγκυρα «η ετοιμότητα της χώρας μας, εάν χρειασθεί, να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης».Πρόκειται για τη σορό του κυβερνήτη ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16, Ναΐλ Ερντογάν, που είχε καταρριφθεί σε αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη τον Οκτώβριο του 1996.«Αποφασίσαμε να ανασύρουμε τη σορό, που βρίσκεται σε βάθος 400 μέτρων», είχε πει ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, πριν από λίγους μήνες, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχεθεί στην κόρη του πιλότου ότι θα ανασυρθεί η σορός του το συντομότερο δυνατόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ