25 Μαρτίου 2014

Σάλος με tweet-πρόκληση από εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Σερβία

Σάλος με tweet-πρόκληση από εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Σερβία

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της εκπροσώπου του ΝΑΤΟ να αναρτήσει στον λογαριασμό της συμμαχίας στο twitter προκλητική φωτογραφία για τους βομβαρδισμούς στη Σερβία το 1999.
Η Οάνα Λουνγκέσκου, η οποία είναι διαχειρίστρια του twitter για το ΝΑΤΟ, αναπαρήγαγε μια φωτογραφία που ανήρτησε στο λογαριασμό της η υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας του Κοσόβου, Βλόρα Τσιτάκου, για τα 15 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Σερβίας.

45353535.jpg
Η φωτογραφία είναι μαύρη και με κόκκινα γράμματα παραφράζει το γνωστό σύνθημα εταιρείας αθλητικών ειδών γράφοντας: «NATO AIR: Just do it». Μάλιστα, στο χαρακτηριστικό σήμα της έχει προστεθεί και ένα πολεμικό αεροσκάφος ενώ η Λουνγκέσκου αναπαρήγαγε και το σχόλιο της Τσιτάκου, η οποία έγραψε: «Πριν από 15 χρόνια το ΝΑΤΟ παρενέβη για να σταματήσει τη γενοκτονία στο Κόσοβο! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!».

Εκτός από τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε από χρήστες του διαδικτύου, ο Λουνγκέσκου προκάλεσε και την αντίδραση της Σερβίας. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημείωσε πως η ενέργειά της «δείχνει ελλιπή σεβασμό στους Σέρβους που σκοτώθηκαν από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου των 78 ημερών» και επισημαίνει πως σίγουρα δεν βοηθάει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας της Σερβίας με τους εταίρους της.