31 Μαρτίου 2014

Αναπτυξιακό άνοιγμα σηματοδοτεί η απ΄ ευθείας σύνδεση Αθήνας- Ερμπίλ

Διπλό αναπτυξιακό μήνυμα στέλνει η απ΄ ευθείας αεροπορική σύνδεση, δύο φορές την εβδομάδα, Αθήνας και Ερμπίλ, πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, από τις 17 Απριλίου, με την ελληνική αεροπορική εταιρία Astra Airlines. Οι απ΄ ευθείας πτήσεις αποτελούν απόδειξη της ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή, ενώ η Astra επεκτείνει τα δρομολόγιά της σε νέες αγορές. Την επίσημη αναγγελία έκανε χτες ο πρεσβευτής του Ιράκ στην Ελλάδα Μπουρχάν Τζαφ, με την ευκαιρία του εορτασμού του Κουρδικού Νέου Έτους, Νεβρόζ, που γιορτάζεται την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας.
Οι απ΄ ευθείας πτήσεις θα εξυπηρετήσουν κυρίως τις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που είναι εγκατεστημένη στο ιρακινό Κουρδιστάν και η οποία γίνεται όλο και πιο πολυάριθμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του ελληνοαραβικού επιμελητηρίου καταγράφηκαν περίπου 200 ελληνικές εταιρείες που έχουν ενδιαφέρον ή δραστηριοποιούνται ήδη στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση το ιρακινό Κουρδιστάν, όπου σημειώνεται έντονη ανοικοδόμηση. «Καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στην ανάπτυξη νέων αγορών», δήλωσε ο πρόεδρος της Astra Airlines Γιάννης Ζλατάνης.

Η πραγματοποίηση απ΄ ευθείας πτήσεων είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών χρόνων και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών, δήλωσε ο Μπουρχάν Τζαφ, εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση για την εξέλιξη. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η διοργάνωση «Τρέχουμε για την Ειρήνη από την Ακρόπολη στην Βαβυλώνα» ένας συμβολικός αγώνας δρόμου γύρω από την Ακρόπολη, που έγινε την Κυριακή 16 Μαρτίου με συμμετοχή 400 ατόμων, πρωτοβουλία της ιρακινής πρεσβείας.

Στη χτεσινή γιορτή του Νεβρόζ, που έγινε στην πρεσβευτική κατοικία, τον τόνο έδωσαν το συγκρότημα Κρήτες, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν κρητικά τραγούδια, ενώ εντυπωσιακή ήταν η ομοιότητα της παραδοσιακής στολής του πρεσβευτή με την κρητική. Στην περυσινή γιορτή ο πρεσβευτής, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2010, είχε προσκαλέσει ποντιακό συγκρότημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr