24 Ιανουαρίου 2014

Ερντογάν: Προδότης της πατρίδας η TUSIAD

Έντονα επέκρινε την Ένωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών ο Τούρκος Πρωθυπουργός 
 Με την Ένωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUSIAD) τα έβαλε σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αποκαλώντας τους προδότες της πατρίδας εξαιτίας την δήλωσής τους ότι πλέον στην Τουρκία δεν θα έρχεται ξένο κεφάλαιο. "Ο πρόεδρος του TUSIAD δεν μπορεί να σηκώνεται και να λέει ότι το ξένο κεφάλαιο δεν θα έρχεται πλέον στην Τουρκία. Αν το λέει αυτό είναι προδοσία για την πατρίδα", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό αυτό που ενοχλεί το TUSIAD είναι η τροποποίηση που προωθεί το κυβερνών κόμμα στο δικαστικό σύστημα.
"Εσύ γιατί ενοχλείσαι; Μήπως συνάντησες τον Υπουργό Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιος για το θέμα σε αυτή τη χώρα;". "Λένε ότι την ψήφο τους θα την δώσουν αλλού. Αν δεν θα μας ψηφίσεις μην μας ψηφίσεις, εμάς μας φτάνει η ψήφος του λαού μας", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς την εξουσία την κέρδισαν χωρίς τον TUSIAD. Νωρίτερα κατά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφερθεί και στον καβγά που ξέσπασε στην Τουρκική βουλή όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης δέχτηκε γροθιά από βουλευτή του ΑΚΡ όταν τέθηκε θέμα για τον γιο του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα απολογηθεί για τον καβγά. "Πρώτα ας απολογηθούν αυτοί που έχουν προσβάλει προσωπικά εμένα και την οικογένειά μου", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός διέψευσε και τις φήμες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποσύρει και την τροποποίηση για το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HYSK) έπειτα από πιέσεις της ΕΕ. "Δεν τίθεται θέμα να αποσύρουμε το νομοσχέδιο", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ούτε και ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ ζήτησε να αποσυρθεί η πρόταση νόμου.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ