09 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ KOGAZ Εκβιαστική μπηχτή Τσιτσέκ προς Νότιο Κορέα

Τη.λύπη του γιατί η Κορεατική Kogaz πήρε μέρος στον διαγωνισμό για το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε στον Πρόεδρο της Βουλής της Κορέας, Kang Chang-hee ο Πρόεδρος της Τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ.Όπως μεταδίδεται από τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, η συνάντηση έγινε στην Άγκυρα και ο κ. Τσιτσέκ αναφέρθηκε στο κυπριακό με αφορμή την Κορεατική καταγωγή του ΓΓ του ΟΗΕ. «Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι ένας πολιτικός άνδρας που προέρχεται από το δικό σας κράτος. Ενώπιον των ΗΕ ένα από τα πιο μακρά ζητήματα είναι το Κυπριακό. Για μια περιεκτική και μόνιμη λύση χρειάζεται έντονη προσπάθεια και στήριξη. Σε αυτό το θέμα έχουμε ευαισθησίες».

Περιμένουν, συνέχισε, πιο εντατική προσπάθεια για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. «Η εταιρεία Kogaz της Κορέας συμμετέχει στον διαγωνισμό των Ε/κ για τους υδρογονάνθρακες. Αυτός μας λύπησε πραγματικά. Τέτοιες καταστάσεις εάν συνεχιστούν μπορεί να οδηγήσουν σε περίοδο δυσκολιών τις σχέσεις της Τουρκίας με Κορεάτικες εταιρείες. Αυτό θα ήθελαν να το εκφράσω φιλικά».
Ο Τούρκος Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και σε άδικα «εμπάργκο» τα οποία δεν είναι σωστά και δήλωσε ότι αναμένει πρόσκληση «βουλευτών» του ψευδοκράτους από την Κορέα το οποίο θα ήταν ενδεδειγμένο για την άρση αυτών των «εμπάργκο».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
09/10/2013 - 20:53