09 Οκτωβρίου 2013

Απέλασαν τη σύζυγο του Κ. Κενεβέζου από την Τουρκία


Κακήν κακώς έδιωξαν από την Τουρκία τη σύζυγο του Υπουργού παιδείας Κυριάκου Κενεβέζου, η οποία θα παρίστατο σε συνέδριο στη Σμύρνη με θέμα « Λύσεις για αντιμετώπιση των Παιδιών με ιδιαίτερες συμπεριφορές», υπό την ιδιότητα της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Η κ. Χρυσαίμιλη Κενεβέζου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Sigmalive, μετέβη στην Τουρκία για να συμμετάσχει στο εν λόγω ευρωπαϊκό συνέδριο το οποίο ασχολείται με παιδιά με ειδικές ικανότητες, όμως Τούρκοι αστυνομικοί αρνήθηκαν να της επιτρέψουν την είσοδο καθώς η ίδια διέθετε διπλωματικό διαβατήριο και όχι βίζα.Μετά από αρκετή ταλαιπωρία και αφού παρήλθαν πολλές ώρες, η κ. Κενεβέζου αναγκάσθηκε να φύγει με πτήση προς χώρα της Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι εταίροι αλλά και οι Ολλανδοί, συμπαραστάθηκαν στην κ. Κενεβέζου καθώς  ένοιωσαν προσβεβλημένοι από τη στάση των τουρκικών Αρχών, αφού σε προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, οι κυπριακές Αρχές τους αντιμετώπισαν με πάσα σεβασμό.