07 Αυγούστου 2013

Τέσσερις Ισραηλινοί τραυματίες σε επιχείρηση εντός του λιβανέζικου εδάφους

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWgyee_tIxrl_Lt4z3BI0ljTcARDP0WMx5N1L3GbWMhzkA6LeL
Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη στη διάρκεια μιας επιχείρησής τους 400 μέτρα εντός του εδάφους του Λιβάνου, ανακοίνωσε σήμερα στη Βηρυτό ο λιβανέζικος στρατός, ενώ νωρίτερα στην Ιερουσαλήμ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει πως οι τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από «έκρηξη» στη διάρκεια νυκτερινής επιχείρησης στα σύνορα με το Λίβανο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση της έκρηξης αυτής ούτε αν πραγματοποιήθηκε επί ισραηλινού εδάφους."Μια περίπολος πεζικού του ισραηλινού εχθρού διείσδυσε σήμερα στις 00:24 τοπική ώρα 400 μέτρα στο εσωτερικό του Λιβάνου στην περιφέρεια Λαμπουνέ. Μια έκρηξη σημειώθηκε και οι (ισραηλινοί) στρατιώτες τραυματίστηκαν, καθώς βρέθηκε επιτόπου αίμα. Μια στρατιωτική επιτροπή άρχισε έρευνα σε συντονισμό με την Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο», διευκρινίζει ο λιβανέζικος στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η έκρηξη οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε νάρκη, καθώς η περιοχή υπήρξε το θέατρο μιας σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ.Στην Ιερουσαλήμ, ένας Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούσαν «νυκτερινές δραστηριότητες στον τομέα των λιβανέζικων συνόρων όταν σημειώθηκε μια έκρηξη». Πρόσθεσε πως οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στο επεισόδιο αυτό στη διάρκεια επίσκεψής του στο νότιο Ισραήλ, αποφεύγοντας να αναφέρει λεπτομέρειες."Οι στρατιώτες μας, μας υπερασπίζονται και υπερασπίζονται τα σύνορά μας, αυτό συνέβη αυτή τη νύκτα και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με υπευθυνότητα για να υπερασπίζουμε τα σύνορα του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου.
"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την προστασία της χώρας μας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από το στρατιωτικό ραδιόφωνο.Ο νότιος Λίβανος ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, μια λιβανέζικη σιιτική οργάνωση σύμμαχο του Ιράν η οποία θεωρείται ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του Ισραήλ στο Λίβανο. Το εβραϊκό κράτος είχε διεξαγάγει ένα πόλεμο εναντίον αυτού του ισχυρού κινήματος το καλοκαίρι του 2006.
Πηγή: AΠE-MΠΕ