07 Αυγούστου 2013

Έβαλε ρήτρα μεταγραφής στους “βουλευτές” του στα Κατεχόμενα


trust
Πληρωμή ρήτρας 500.000 τουρκικών λιρών επέβαλε στους βουλευτές του ο Σερντάρ Ντενκτάς για να τους αποτρέψει να φύγουν από το κόμμα του.
Έναν πρωτότυπο τρόπο να διατηρήσει την δύναμη του κόμματος του βρήκε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στα Κατεχόμενα, Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του πρώην προέδρου Ραούφ Ντενκτάς.
Το Δημοκρατικό Κόμμα ήρθε τρίτο στις εκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα και αναδεικνύεται πλέον σε πολιτικό καταλύτη, αφού θα επηρεάσει καθοριστικά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι βουλευτές του δεν θα μεταπηδήσουν σε κάποιο από τα πρώτα κόμματα, τους υποχρέωσε να υπογράψουν υποσχετική ρήτρα πριν από τις εκλογές ότι σε περίπτωση που εγκαταλείψουν το κόμμα θα πρέπει να πληρώσουν ρήτρα 500.000 τουρκικών λιρών (σχεδόν 200.000 ευρώ).Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας του Δημοκρατικού Κόμματος σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και οι 50 υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, μαζί και ο ίδιος «υπέγραψαν ενώπιον συμβολαιογράφου ότι δεν προτίθενται να φύγουν από το κόμμα. Δεν είναι θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι μία απόφαση που πήραμε ως κόμμα».

denktas-serdr
Ο Σ.Ντενκτάς αιτιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι μετά από προηγούμενες εκλογικές μάχες πολλοί ήταν οι βουλευτές που άλλαξαν κόμμα, αφότου εξασφάλισαν τη θέση τους στην 50μελή Βουλή.Το Τουρκικό Κόμμα – Ενωμένο Μέτωπο (CTP-BG), με επικεφαλής τον Οζκάν Γιοργκαντζίογλου επικράτησε στις εκλογές, συγκεντρώνοντας το 38,49% των ψήφων, ενώ το Κόμμα Εθνικής Ένωσης (UBP) ήρθε δεύτερο κερδίζοντας 14 έδρες.Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι το κόμμα του σε κάθε περίπτωση θα συμμετέχει στην κυβέρνηση, με εξαίρεση το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας μεγάλος συνασπισμός του CTP-BG και του UBP. Το ενδεχόμενο αυτό όμως δεν είναι πολύ πιθανό καθώς το CTP-BG στήριξε την προεκλογική του καμπάνια στην σκληρή κριτική κατά του πρώην κυβερνώντος UBP.
Πηγή: Hurriyet Daily News
http://7imeres.gr/