07 Αυγούστου 2013

Συμφωνία για Όπλα και Αέριο Προσφέρουν οι Σαουδάραβες στη Ρωσία για να Εγκαταλείψει τον Ασάντ

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOhKrqpujTqwvO8Oz_wGMVG3C97xPRW-srAexPpvmiywNuSL-a
Η Σαουδική Αραβία έκανε πρόταση στη Ρωσία να της προσφέρει οικονομικά ανταλλάγματα ώστε να εγκαταλείψει το καθεστώς Ασάντ στη Συρία και να πάψει να το στηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά.
Τη συμφωνία πρότεινε ο επικεφαλής των σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών, πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Βλαδιμίρ Πούτιν, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
Με βάση την πρόταση, η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει ρωσικά οπλικά συστήματα ύψους 15 δις. δολαρίων και ταυτόχρονα θα δεσμευτεί ότι το φυσικό αέριο που παράγεται στον Κόλπο δεν θα απειλήσει την κυρίαρχη θέση της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.Ορισμένες πηγές του Reuters έκαναν λόγο για θετικό κλίμα στην συνάντηση των δύο πλευρών, με τους Σαουδάραβες να αναχωρούν ικανοποιημένοι. Μέχρι στιγμής, η Μόσχα δεν έχει προβεί σε σχολιασμό, ούτε και το Ριάντ, αλλά διπλωματικές πηγές εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους, δεδομένης της σημασίας που έχει η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία.http://energia.gr/article.asp?art_id=72908