01 Αυγούστου 2013

"Όλα τα κακά προηγούμενα ξεκινούν σαν δικαιολογημένες ενέργειες."


https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRga1YEE3BpkTaqM5GXtv1IhUv_IX782pCcFF55WNHB_viR_7iwjw
Το φλέγον ζήτημα δεν είναι αν θα γίνουν εκλογές και αν αυτές είναι καταστροφικές. Μεσούσης της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. απο την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014 και απο την Ιταλία το δεύτερο εξάμηνο, απο τις δύο χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου  οι  οποίες και  συνδέονται με  πολλά κοινά συμφέροντα ύψιστης γεωπολιτικής αξίας, το σενάριο αυτό είναι άτοπο. Φυσικά λειτουργεί αποπροσανατολιστικά , μόνο που η Ελληνική πολιτική σκέψη μη διδασκόμενη απο τα λάθη του χτες συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα να ανακινεί και να διακινεί ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας το οποίο μόνο ζημιά προκαλεί στην Ελληνική Κοινωνία και στην Ελλάδα.


 Είναι κατανοητή η ανάγκη η Ν.Δ. να καλύψει την αναδίπλωση της , κατά συνέπεια δεν είναι αληθές το η ΔΗΜΑΡ έφυγε, η ΔΗΜΑΡ εκδιώχθηκε είναι το σωστό και η εκδίωξη της αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα  με παράπλευρες απώλειες εξίσου σημαντικές. Μια απο αυτές και η αναγκαστική πολιτική στροφή  της προς τα Δεξιά με επίθεση φιλίας στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.Μια δεύτερη ηαναγκαστική σύμπραξη της με το ΠΑΣΟΚ .Συνέπεια όλων των ανωτέρω η απεμπόληση του Ηθικού Πλεονεκτήματος της Ν.Δ. και  η ακύρωση της οποίας πιθανότητας να ασκήσει Ηγεμονία επί ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας

Φυσικά η Ν.Δ. δεν μεταμορφώθηκε όπως και κανένα άλλο κόμμα σε ιεραποστολικό ίδρυμα  εν μια νυκτί, για να σώσει το ΠΑΣΟΚ το οποίο και εξακολουθεί να ταλαναζίται απο διαλυτικές εσωτερικές διεργασίες. Εξααγκάστηκε να υποχωρήσει άτακτα απο την σκέψη της για διενέργεια αλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων με σκοπό την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας, μια σκέψη όμως η οποία είχε αδειάσει ήδη την ΔΗΜΑΡ.

Το ότι σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον εντός της Ελλάδας με τεράστιο οικονομικό και γεωπολιτικό διακύβευμα για το γίγνεσθαι σε διεθνές επίπεδο  κάποιοι πίστεψαν ότι ο Ξένος Παράγοντας και δη Γερμανία και ΗΠΑ θα αποδεχθούν μια τέτοια στρατηγική , θα το χαρακτήριζα απλά ως άφρονη στάση. Τό ότι οι ίδιοι δεν έχουν διδαχθεί απο το πνεύμα Παπανδρέου το οποίο και κυριαρχεί στην πολιτική σκέψη και δράση του ΠΑΣΟΚ ακόμα μεγαλύτερο λάθος

Η Αναγωγή των δημοσκοπήσεων σε έδρες σήμερα  δίνει στο πρώτο κόμμα 122  στο δεύτερο κόμμα 66 έδρες  στο τρίτο κόμμα την Χ.Α. 65 έδρες  σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ 22,19,16  και 10 έδρες  ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη  τα ευφάνταστα σενάρια περί πρωτιάς και πρωτοβουλίας κινήσεων. Αν δεν υπάρξει ραγδαία ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού οι 2,000,000 άνεργοι, οι 900,000 εξ αυτών άνεργοι μόνιμου χαρακτήρα, οι 400,000 Ελληνικές οικογένειες που φυτοζωούν δεν θα δώσουν ποτέ και στο όνομα καμιάς λογικής την ψήφο τους σε αυτούς που θεωρούν υπεύθυνους καθώς διακυβέρνησαν την χώρα επι δεκαετίες και παρήγαγαν την καχεκτικότητας της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα

Τα περί αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει Βουλευτές του η Ν.Δ. δεν μπορεί να καταθέτει ως επιχείρημα , στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί και τούτο γιατί Ιωαννίδης, Κεφαλογιάννης,  Καράμπελας,  Βορίδης, Πολύδωρας ,Κακλαμάνης,Κυριαζίδης θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια . Εκτός αν πρέπει να ξεχαστεί η Εισήγηση του Κου Μπαλτάκου.

.Η Επόμενη μέρα για την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωθεί απο το πλέγμα σχέσεων του Κου Αβραμόπουλου με τον Κο. Βενιζέλο , μια γεύση του πολιτικού αναστήματος του Κου Βενιζέλου έλαβε η Καραμανλική συνιστώσα της Ν.Δ. με την αποκαθήλωση της "μεγάλης διπλωματικής επιτυχίας" του Βέτου του Βουκουρεστίου αναφορικά  με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη αναγωγή των γεγονότων στην πραγματική τους βάση.

 Ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς ακύρωσε εν τη γενέσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Κου Σαμαρά και της Ηγετικής του Ομάδας και παράλληλα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα σε συνειδήσεις Ελλήνων που πίστεψαν πως το Οραμα για μια Νέα Ελλάδα ήταν τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Ακύρωσε ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς με τον τρόπο αυτό Πολιτικά  και τον ίδιο ως Αρχηγό της  με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.