16 Απριλίου 2013

Οτσαλάν και ΜΙΤ κατέληξαν στον τρόπο αποχώρησης ενόπλων του ΡΚΚ Θα θάψουν τα όπλα τους πριν την έξοδό τους από την Τουρκία


http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201304/130241/images/det_kourdoiotsalan2.jpgΑμπντουλάχ Οτσαλάν και οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) κατέληξαν από κοινού σε συμφωνία οι ένοπλοι του PKK να θάψουν τα όπλα τους πριν την έξοδό τους από την Τουρκία, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν κατά την αποχώρησή τους.Σύμφωνα με την Σαμπάχ, διμελής αποστολή βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) επισκέφτηκε την Κυριακή τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στο Ιμραλί για να συζητήσουν την απάντησή του στην πρόσφατη επιστολή που έλαβε από ηγετικά στελέχη του PKK σχετικά με τις οδηγίες απόσυρσης των ενόπλων της οργάνωσης από τα εδάφη της Τουρκίας.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, οι Βουλευτές του BDP διάβασαν το μήνυμα του Οτσαλάν, σύμφωνα με το οποίο «η διαδικασία για την ειρήνη βρίσκεται σε εξέλιξη. Εργάζομαι σκληρά πάνω στο θέμα της αποχώρησης. Σκοπεύω να μοιραστώ τις απόψεις μου με όλους σας εντός των προσεχών ημερών».
http://kathimerini.com.cy/