08 Μαρτίου 2013

Γκορμπατσόφ: Κλέφτες και διεφθαρμένοι στην «αυλή» του Πούτιν

Γκορμπατσόφ: Κλέφτες και διεφθαρμένοι στην «αυλή» του Πούτιν
«ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ»
Λάβρος κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ο πρώην σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Εξέφρασε την αποδοκιμασία του στους νέους νόμους που θεσπίστηκαν στη Ρωσία, καθώς όπως ισχυρίστηκε «επιτίθενται στα δικαιώματα των πολιτών», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κύκλο του Πούτιν γεμάτο «διεθφαρμένους αξιωματούχους και κλέφτες»Σε συνέντευξή του στο BBC, κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν να «μην φοβάται τους πολίτες», ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τους νέους νόμους της χώρας.Ο Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι «εξεπλάγη» από τον αριθμό των αμφιλεγόμενων νόμων που πέρασαν στη Ρωσία από την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο και μετά.

«Το κοινό νήμα που διέπει όλα αυτά είναι μία επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών. Για όνομα του θεού, δεν θα πρέπει να φοβάσαι τους πολίτες σου», σημείωσε χαρακτηριστικά.«Αυτό που θέλουν οι πολίτες και περιμένουν να το κάνει ο πρόεδρός τους είναι ένας ανοιχτός, απευθείας διάλογος μαζί τους. Δεν θα πρέπει να το θεωρεί αδίκημα αυτό. Θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να βγάλει τη Ρωσία από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται», πρόσθεσε ο Γκορμπατσόφ.
Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι «πολλές φορές ο Πούτιν χάνει την ψυχραιμία του. «Κάποια στιγμή είχε πει ότι "κάποιος πρέπει να κόψει τη γλώσσα του Γκορμπατσόφ". Ένιωσα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική ένταση, αλλά και ανία. Δεν πηγαίνουν όλα καλά. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει τη φυσιογνωμία του και να κάνει αναπροσαρμογές στο καθεστώς», επεσήμανε.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, εξέφρασε, παράλληλα, και την ανησυχία του για τον «κύκλο» του Προέδρου Πούτιν.«Στον εσωτερικό κύκλο του από αυτούς που βρίσκονται δίπλα του, υπάρχουν πολλοί κλέφτες και διεφθαρμένοι. Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, η Ρωσία θα συνεχίσει να παρασύρεται σαν ένα κομμάτι πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό».Οι νέοι νόμοι του πούτιν περιλαμβάνουν πρόστιμα για διαδηλώσεις χωρίς άδεια, αυστηρότερες ποινές για συκοφαντική δυσφήμηση και περιορισμούς στις ιστοσελίδες.
ethnos.gr/ Πηγή: BBC