29 Ιανουαρίου 2013

Ο Πούτιν προσέλαβε τη… Goldman Sachs


Vladimir-Putin
Η δεξιοτεχνία με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν χειρίζεται τις διεθνείς αλλά και τις εσωτερικές ισορροπίες στη Ρωσία, προφανώς και έχει άμεσο αποτέλεσμα στο γεγονός ότι το… εγγονάκι της Σοβιετικής Ένωσης έχει αφήσει μακράν πίσω της την εποχή του Μπορίς Γέλτσιν, και έχει εξελιχθεί και πάλι περίπου σε υπερδύναμη.

Τελευταίος “ελιγμός” του Ρώσου Προέδρου είναι φυσικά η ανακοίνωση της συμφωνίας με την “Goldman Sachs”, την αμερικανική τράπεζα που έχει συνδεθεί τα τελευταία 15 χρόνια σχεδόν με κάθε θεωρία συνωμοσίας στον πλανήτη, σε σχέση πάντα με την οικονομία και τις αγορές. Δηλαδή, και με την παγκόσμια κρίση.

Η Goldman Sachs δίνει τα χέρια με τη Μόσχα, προκειμένου να βοηθήσει τη Ρωσία να βελτιώσει την εικόνα της μεταξύ των ξένων επενδυτών και των Οίκων Αξιολόγησης. Θα αναλάβει τις… δημόσιες σχέσεις με τους επενδυτές, και θα συμμετέχει σε παρουσιάσεις και περιοδείες στο εξωτερικό.
Η συμφωνία της Ρωσίας με τη “Goldman Sachs” έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Μόσχα αναπτύσσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την περαιτέρω προώθηση της δυναμικής της οικονομίας της σε επίπεδο ξένων επενδυτών και αγορών, τη στιγμή που η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει, και εκείνη της ευρωζώνης σταθεροποιείται.
http://ysterografa.gr