27 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Άλλοι 47 δημοσιογράφοι της Zaman οδεύουν για τα κάτεργα του Ερντογάν

Εντάλματα σύλληψης κατά 47 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman στην Τουρκία. ΕΡΑΟι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος. Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.
Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ενός από τους δημοσιογράφους, του Σαχίν Αλπάι, τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη και τον συνέλαβε έπειτα από δίωρη έρευνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πηγή: Τουρκία: Άλλοι 47 δημοσιογράφοι της Zaman οδεύουν για τα κάτεργα του Ερντογάν http://mignatiou.com/2016/07/tourkia-alli-47-dimosiografi-tis-zaman-odevoun-gia-ta-katerga-tou-erntogan/