09 Μαΐου 2016

Χερσαία επιχείρηση εντός της Συρίας πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός


Χερσαία επιχείρηση εντός του συριακού εδάφους φέρονται να πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή τουρκικές ειδικές δυνάμεις για να εξουδετερώσουν εγκαταστάσεις της Daesh (Ισλαμικό κράτος), από τις οποίες εκτοξεύθηκαν δεκάδες πύραυλοι τις τελευταίες ημέρες προς την επαρχία Κιλίς της Τουρκίας.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ομάδα 15-20 Τούρκων κομάντο εισήλθε στη Συρία το Σάββατο, μετά από προετοιμασία 10 ημερών, συγκεντρώνοντας εκτεταμένες πληροφορίες και επέστρεψαν την Κυριακήτο πρωί. Ο Τύπος αναμεταδίδει είδηση της εφημερίδας Γενί Σιαφάκ σύμφωνα με την οποία η περιοχή επιχείρησης ήταν 13-14 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα στην επαρχία Κιλίς, εντός της Συρίας.
Ο τουρκικός στρατός δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημη δήλωση σχετικά με την επιχείρηση, αλλά η Γενί Σιαφάκ γράφει ότι παρόμοιες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν για να παρεμποδίσουν τρομοκράτες της Daesh να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις στο Κιλίς και για να δημιουργήσουν μία ζώνη ασφαλείας νότια του Κιλίς.

Όπως επίσης αναφέρεται, οι ΗΠΑ και οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για την επιχείρηση πριν ξεκινήσει. Την περασμένη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει ότι σε τρεις μήνες είχαν εκτοξευθεί εναντίον του Κιλίς 55 πύραυλοι. Τις τελευταίες ημέρες οι ξένες δυνάμεις με πληροφορίες από τις τουρκικές υπηρεσίες και τον στρατό πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της Daesh, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ