15 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας στην Τουρκία


Επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας στην Τουρκία - Κεντρική Εικόνα
Στην Τουρκία βρίσκεται από σήμερα ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης Ash Carter, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Stephanie. Η γειτονική μας χώρα αποτελεί τον πρώτο τους σταθμό στην εβδομαδιαία περιοδεία του στις χώρες της Μέσης Ανατολής προκειμένου να επισκεφθεί τις Αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στις χώρες αυτές και να ανταλλάξουν ευχές με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

«Συνηθισμένα πράγματα» θα υποστηρίξει κάποιος. Πιθανό να είναι και έτσι.
Το πιο σημαντικό κατά την άποψή μας, προκύπτει από την «απλή μελέτη» της φωτογραφίας, που «αποδεσμεύτηκε» πριν από λίγη ώρα από το Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, επομένως έχει «ελεγχθεί» και ηθελημένως περνά το δικό της μήνυμα «όπου δει».

Τι προκύπτει λοιπόν;
Βλέποντας τη φωτογραφία αυτή, εντύπωση μας προκάλεσε το συγκεκριμένος αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), από το οποίο κατεβαίνουν πιασμένοι χέρι-χέρι το υπουργικό ζεύγος. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται για κάποιο απλό – «επιβατικό» - αεροσκάφος της USAF, αλλά για ένα «Προηγμένο Αερομεταφερόμενο Κέντρο Διοικήσεως» με την κωδική ονομασία E-4B AACP (=Advanced Airborne Command Post), που είναι ένα ειδικώς τροποποιημένο μεταφορικό αεροσκάφος Β-747-200 της Boeing, όπως φαίνεται και από το χαρακτηριστικό «καρούμπαλο» στο άνω, μπροστινό, τμήμα της ατράκτου του.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι υπάρχουν συνολικώς τέσσερα παρόμοια αεροσκάφη E-4B, τα οποία ανήκουν στη δύναμη της 1ης Μοίρας Αερομεταφερόμενης Διοικήσεως και Ελέγχου (1st Airborne Command and Control Squadron) της 55ης Πτέρυγος, που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Offutt της Νεμπράσκα.
Αυτά τα …ολίγα και όποιος – στην ευρύτερη περιοχή – κατάλαβε, κατάλαβε!
Λ.Σ.Μ.