25 Νοεμβρίου 2015

Χτυπήθηκε από αέρος τουρκικό κομβόι στη Συρία


Τουρκικό κομβόι, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, χτυπήθηκε από αέρος όταν διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά, αλλά και διεθνή ΜΜΕ. Τουρκικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μαχητικά που χτύπησαν το κομβόι ήταν ρωσικά.Από την επίθεση υπάρχουν επτά νεκροί και 20 τραυματίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 20 φορτηγά τυλίχθηκαν στις φλόγες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, που επικαλείται πληροφορίες από το Reuters, ένα κομβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, δέχθηκε επίθεση μετά την είσοδο του στη Συρία.

Τα μαχητικά χτύπησαν χώρο πάρκινγκ σε συνοριακή διάβαση στο Κιλίς της Συρίας, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα της οργάνωσης Διεθνούς Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό που χτυπήθηκε δεν ανήκε στην οργάνωση.

"Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς" είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του IHH.

Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρία εργαζόμενου, ο οποίος δηλώνει ότι τα φορτηγά ήταν στόχος επίθεσης από αέρος.

Το Reuters αρχικώς είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μαρτυρία υπεύθυνου της συνοριακής διάβασης που ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς, ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν σχολίασαν τον ισχυρισμό ότι οι επιθέσεις έγιναν από ρωσικά μαχητικά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή πολλές φορές πετούν πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας που στοχοποιούν αντιπάλους τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ρωσικά μαχητικά προχώρησαν σε σφυροκόπημα της περιοχής στην επαρχία Λαττάκεια, που ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Επικέντρωσαν τα πυρά τους κοντά στην περιοχή  όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό SU-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Στην ίδια περιοχή, κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.http://www.nooz.gr/world/plirofories-oi-rosoi-xtipisan-touriko-komvoi







http://admin.nooz.gr/Uploads/hurriyetq2345678976543.jpg