04 Μαρτίου 2015

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την κάθαρση στους εξοπλισμούς υπάρχει;

Image Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όλα αυτά τα χρόνια που για “κάθαρση στους εξοπλισμούς” ακούμε, αλλά κάθαρση δεν βλέπουμε, πολλά στοιχεία έχουν φθάσει στα χέρια των δικαστικών αρχών. Και όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί που ανέλαβαν να μπουν στον σκοτεινό “λαβύρινθο” των εξοπλισμών και να αναζητήσουν την έξοδο, διαπίστωναν ότι μόλις έβλεπαν φως στο βάθος κάτι συνέβαινε, κάποιος επενέβαινε και η αχτίδα φωτός χανόταν. Συνήθως ,όπως έχει γράψει ο Κώστας Φράγκος, τους έπαιρναν την υπόθεση και την ανέθεταν σε κάποιο άλλο ο οποίος έκανε εξίσου καλή δουλειά, αλλά είχε την ίδια τύχη!


Ένα κομμάτι έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ , κατά την γνώμη μας. Κι αυτό ήταν η πολιτική βούληση. Τίποτα άλλο δεν χρειαζόταν, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε αυτό το κομμάτι για να κλείσει το παζλ και να δούμε όλοι μας την μεγάλη εικόνα της διαφθοράς.

Γιατί κομμάτι ,κομμάτι όλοι ξέραμε, ξέρανε που κινείται το χρήμα. Το οποίο ως γνωστόν μαζί με το βήχα και τον έρωτα είναι αδύνατον να κρυφτεί.

Η λογική λέει ότι αυτό το “κομματάκι” που αντιπροσωπεύει την πολιτική βούληση να βρεθεί ακρη και να υπάρξει αποτέλεσμα χειροπιαστό, υπάρχει πλέον. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβέρνηση ήταν στο…3% όταν τα ξέφρενα “εξοπλιστικά πάρτι” βρίσκονταν σε εξέλιξη. Ο Πάνος Καμμένος που είναι σήμερα ΥΕΘΑ είχε γίνει γνωστός για την εμμονή του να κυνηγά τα εξοπλιστικά σκάνδαλα όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση πριν το 2004. Αλλά και μετά. Είναι βαθύτατος γνώστης των εξοπλισμών και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Επιπλέον επειδή η πλειοψηφία των εταιρειών που ερευνώνται έχουν να κάνουν με τους ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι μας κάνουν μάθημα περί διαφθοράς και διαχείρισης χρημάτων, η διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Συνεπώς ίσως και να έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα , ότι οι υπεύθυνοι για εξοπλισμούς φιάσκο που χρυσοπληρώθηκαν με προκαταβολές 30 και 40% θα αποκαλυφθούν.

Για να δούμε…