04 Μαρτίου 2015

"Βλακόμετρο": Φυσικά και Υπάρχει

Η ατζέντα και η γλίτσα
Εθνικιστικής έμπνευσης ο όρος Πέμτη Φάλαγγα και Πεμπτοφαλαγγίτες  ο οποίος  κωδικοποιούσε την υπονόμευση εκ των έσω με ταυτόχρονη εξωτερική πολιορκία των δημοκρατικών δυνάμεων κατα τον ισπανικό Εμφύλιο στην πόλη της Μαδρίτης. Δεν απέχουν πολύ τα γεγονότα  της εποχής εκείνης με τα όσα λαμβάνουν χώρα και εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες και ώρες στον Ελλαδικό χώρο.Ουδείς δύναται να διανοηθεί την καταστρατήγηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνταγματικών ελευθεριών, μεταξύ αυτών της ελευθερίας  της γνώμης της έκφρασης της και της διακίνησης της.Όποια άλλη στάση θα συνιστούσε και έκπτωση σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο και μείωση του εύρους των δημοκρατικών ελευθεριών με ταυτόχρονη συνταγματική εκτροπή.Η Επέκταση , η προάσπιση και η αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών άλλωστε αποτέλεσε και αποτελεί πεδίο στο οποίο η Αριστερά ιστορικά και έχει δοκιμαστεί και έχει δικαιωθεί.


 Θα ήθελα πολύ να πιστέψω πως όλες αυτές οι δράσεις αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό δεν εντάσσονται στην λογική της αριστερής παρένθεσης
αλλά της διαμόρφωσης μια καλύτερης συνείδησης του Έλληνα Πολίτη αναφορικά με το Γίγνεσθαι
Θα ήθελα πολύ να εξάρω την συνεισφορά όσων πασχίζουν για αυτό αποδίδοντας τους τα πιό αγνά κίνητρα. Όμως μου είναι δύσκολο, καθώς τους βλέπω να στοχεύουν στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης μέσα απο περίεργες διαδρομές και σε λάθος βάσεις, καθώς η λογική τους είναι αυτής της χάραξης  διαχωριστικών γραμμών στην βάση εμφυλιακών και μετεμφυλιακών συνδρόμων. Θολώνει την εικόνα τους στην ματιά μου η επίκληση όρων συναισθηματικά φορτισμένων και μόνο αυτών, καθώς και η ταχύτητα υιοθέτησης θέσεων μέσων ενημέρωσης πρίν επιβεβαιωθούν απο τις αρμόδιες αρχές. Γιατί ως θα πρέπει να γνωρίζουν οι διαρροές φορές προέρχονται πάντα  απο περίεργα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας  συνήθως αστικής προέλευσης και πολλά απο αυτά διαθέτουν ήδη βεβαρημένο παρελθόν.

Τούτων λεχθέντων συνάγεται πως στην περίπτωση της επιβεβαίωσης του σεναρίου περί προβοκάτσιας θα χρειαστούν όσοι έσπευσαν να την υιοθετήσουν και να την αναπαράγουν καλύτερο όργανο για τον έλεγχο των δημοκρατικών τους ανατανακλαστικών .Παράλληλα θα απαιτηθεί  και η  εκ νέου διακρίβωση των προδιαγραφών του προτύπου βλακείας που σπεύδουν πρόθυμα να αντιπροσωπεύσουν.