17 Φεβρουαρίου 2015

Ξέφυγε εντελώς: Πυρά Ερντογάν κατά του Κογκρέσου…




Ξέφυγε εντελώς: Πυρά Ερντογάν κατά του Κογκρέσου…Νέα σφοδρή φραστική επίθεση, με σκληρές εκφράσεις, εξαπέλυσε και πάλι το Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αυτή τη φορά κατά 88 μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, που υπέγραψαν απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία.«Ένας τρομοκράτης, ένας εγκληματίας έρχεται και σκοτώνει αυτούς τους τρεις Αμερικανούς μουσουλμάνους. Κύριε Ομπάμα γιατί σιωπάτε; Μπάιντεν γιατί σιωπάς; Κέρι γιατί σιωπάς; Και όμως όλοι αυτοί ξεκινούν αντιτουρκική εκστρατεία και βρίσκουν και 88 ενοικιασμένους και στέλνουν επιστολή για την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους Αμερικανούς βουλευτές. Άλλωστε, ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος, έγραψε πως οι Αμερικανοί βουλευτές έστειλαν την εν λόγω επιστολή γιατί δωροδοκήθηκαν!

Η εφημερίδα Σαμπάχ, συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε με τίτλο: «Δώστε τους χρήματα και πάρτε τις υπογραφές τους. Αποκαλύπτουμε το μυστήριο πίσω από την προδοτική επιστολή»! Σύμφωνα με την εφημερίδα, ή μάλλον σύμφωνα με το καθεστώς Ερντογάν, που κρύβεται από πίσω, οι Αμερικανοί βουλευτές δωροδοκήθηκαν από ποιόν άλλον, τον αυτοεξόριστο στην Πενσιλβάνια, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η επίμαχη επιστολή στάλθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Κέρι στις 2 Φεβρουαρίου. Σε αυτή οι βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία, τονίζοντας πως οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης και η κατάπνιξη κάθε αντίθετης φωνής στην Τουρκία αποτελεί απειλή για τις δημοκρατικές αρχές τις οποίες η Τουρκία, υποτίθεται, πως σέβεται.
«Ζητούμε, μετ’ επιτάσεως, να εισηγηθείτε στον πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνησή του σχετικά… Η ελευθερία του Τύπου πρέπει να προστατεύεται και να υποστηρίζεται, ώστε να εγγυάται η ελευθερία της έκφρασης όλων των Τούρκων πολιτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή.
Η Σαμπάχ αναφέρει πως 43 από τους 88 βουλευτές πληρώνονται από τον Γκιουλέν και κατηγορεί τους Αμερικανούς πως το αίτημά τους περί ελευθερίες του τύπου σχετίζεται με το «παράλληλο κράτος».
http://mignatiou.com