27 Δεκεμβρίου 2014

"Εγκλώβισε" τουρκική κορβέτα και "τρόμαξε" τους κατοίκους νησιού ο Δένδιας - Τι έγινε στο ΝΑΒΑΡΙΝΟ


ImageΟ Δένδιας τρόμαξε τους λιγοστούς κατοίκους της Δονούσας! Ο ΥΕΘΑ που διανυκτέρευσε στην φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ νωρίς το πρωί μαζί με τον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό της φρεγάτας και βγήκαν στην Δονούσα. Κάποιοι κάτοικοι που στο ξημέρωμα είδαν πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά και φουσκωτό να κατευθύνεται με ταχύτητα προς τα παράλιά τους έβαλαν με το νου τους ότι μπορεί να είναι σε εξέλιξη τουρκική πρόκληση και κατέβηκαν στην παραλία. Μόλις είδαν τον Δένδια του το είπαν. Ίσως επειδή οι άνθρωποι των νησιών μας δεν βλέπουν και τόσο συχνά τους υπουργούς στα μέρη τους. Τώρα βέβαια θα δουν αρκετούς . Αν αύριο δεν εκλεγεί πρόεδρος και προκηρυχθούν εκλογές θα αρχίσουν να καταφθάνουν καραβάνια…υποψηφίων.
Η διανυκτέρευση Δένδια στην φρεγάτα δεν ειχε απρόοπτα. Διαπίστωσε πάντως πως εγκλωβίζεται μια τουρκική κορβέτα από απόσταση! Η τουρκική κορβέτα που έπλεε προς τα Στενά δεν ήξερε ότι είναι “λοκαρισμένη” από τον Ελληνα ΥΕΘΑ.



Λίγο πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο τύπου “Aegean Hawk” για να επιστέψει στην Αθήνα ο κ. Δένδιας απηύθυνε από το ελικοδρόμιο της φρεγάτας τον ακόλουθο χαιρετισμό προς το πλήρωμα:

«Κυρίες και κύριοι,
  Ήταν για μένα πολύ μεγάλη χαρά μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΝ και τον Αρχηγό του Στόλου να είμαι για λίγες ώρες μαζί σας. Θέλω να σας πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από  τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας.
  Δεν θέλω να υπερβάλλω, σας λέω όμως ότι αυτό που κάνετε για την κοινωνία και την πατρίδα είναι εξαιρετικά σημαντικό, το ξέρετε ήδη. Περάσαμε μια πολύ  μεγάλη κρίση και η αίσθηση ότι είσαστε αξιόμαχοι είναι απαραίτητο στοιχείο υπερηφάνειας του μέσου Έλληνα.



Σας ευχαριστώ θερμά για ό,τι κάνετε, επιτρέψτε μου να ευχηθώ και σε εσάς και στις οικογένειές σας,  που θα τις δείτε σύντομα,  καλή χρονιά.
  Κύριε Κυβερνήτα,
  Ευχαριστώ πάρα πολύ για  τη φιλοξενία. Θα την θυμάμαι πάρα πολύ καλά.
  Σας ευχαριστώ όλους».