22 Αυγούστου 2014

Δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας «Χαβαντίς» Βρετανικό σπάσιμο εμπάργκο μέσω κατεχομένων;

Βρετανικό σπάσιμο εμπάργκο μέσω κατεχομένων;
 Σκέψεις για μεταφορά προϊόντων μέσω και των κατεχομένων κάνει βρετανική εταιρεία που αναζητεί τρόπους να σπάσει το ρωσικό εμπάργκο εναντίον ευρωπαϊκών προϊόντων. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», η βρετανική εταιρεία Νάιτσμπριτζ αναζητεί τρόπους προκειμένου να συνεχίσει να προμηθεύει τους πελάτες στη Ρωσία μέσω του κατοχικού καθεστώτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία που εξάγει τα προϊόντα της μέσω του λιμανιού στο Λίνκολνσαϊρ επιδιώκει στο να φτάσει τις υπεραγορές της Ρωσίας μεταφέροντας τα προϊόντα της μέσω του παράνομου λιμανιού του κατοχικού καθεστώτος και των λιμανιών της Τουρκίας.
Περαιτέρω η εφημερίδα ανέφερε ότι εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας βρίσκεται στα κατεχόμενα για επαφές. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στη «Χαβαντίς» ότι «χρειάζεται να διατηρείς στενές επαφές καθώς οι συνθήκες αλλάζουν κάθε εβδομάδα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Χουριέτ» με τίτλο «Η Τουρκία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω αεροδιαδρόμου», αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (AFAD), όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωσή της, μετέφερε χθες ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω αεροδιαδρόμου.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»