29 Μαΐου 2014

Ο γιός του αντιπροέδρου των ΗΠΑ συμμετέχει στον διαγωνισμό για το δίκτυο φυσικού αερίου των Σκοπίων

http://rabidrepublicanblog.com/wp-content/uploads/2014/05/Hunter-Biden-Joins-Burisma.jpgΗ ουκρανική εταιρεία Burisma , της οποίας διευθυντής είναι ο Χάντερ  Μπάιντεν ,  γιος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ , Τζο Μπάιντεν , είναι μία από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το έργο εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Σκοπίων , αναφέρει εφημερίδα Dnevnik .Η Burisima είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στην Ουκρανία, και δραστηριοποιείται στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Εκτός από τη διανομή καυσίμου , η εταιρεία εκμεταλλεύεται  επίσης σε τρεις βασικές λεκάνες της χώρας , στην κοιλάδα του ποταμού Δνείπερου , τα Καρπάθια Όρη και τη λεκάνη της Κριμαίας , οι οποίες είναι οι πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά περιοχές της χώρας .
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Yale με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό , έγινε διευθυντής της εταιρείας τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους , μαζί με τον  φίλο και συνάδελφο του από τι ίδιο Πανεπιστήμιο, Devon Archer. Εκτός από αυτούς τους δύο, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας είναι και ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι , πρώην πρόεδρος της Πολωνίας. Επικεφαλής της εταιρείας κατά το τελευταίο έτος είναι ο Alain Apter , ο οποίος εργαζόταν για 27 χρόνια στον τραπεζικό τομέα , μεταξύ άλλων , στην Merrill Lynch και Morgan Stanley.

Μέχρι στιγμής , εταιρείες από την Ουκρανία , την Τουρκία , την Ιταλία και την πΓΔΜ έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτό το στρατηγικό σχέδιο . Η τοπική εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένη εταιρεία που πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια για τη συμμετοχή της στη δημόσια πρόσκληση , δηλαδή , τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας στα λειτουργικά συστήματα διανομής φυσικού αερίου σε αστικά περιβάλλοντα, τουλάχιστον 40.000 χρήστες και συνολικός ετήσιος τζίρος  τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ .